10 tips voor meer happiness op de werkvloer

1: Aap, noot, mies
Men is nooit te oud om te leren! Zo zitten we bij de Buurtboer regelmatig in de schoolbanken. Workshops, trainingen, lezingen. Naast dat het gewoon mega handig is, geeft het je ook nog eens een flinke dosis zelfvertrouwen.

2: Yoga time!
Van alle tijd die we zitten doorbrengen, is dat 70% op werk. Tijd voor wat beweging! Naast de dagelijkse wandeling na de lunch, staan wij wekelijks in de ‘downward facing dog’ tijdens een fanatieke yogasessie.

3: “Mag ik de kaasschaaf?”
Zodra de lunchdame zich naar de keuken begeeft begint onze maag spontaan te knorren. De geur van geroosterd brood, verse soep en frisse salades komt ons tegemoet. Je raadt het al: niemand blijft om 12:30 uur achter zijn computer zitten. En dat komt de productiviteit, saamhorigheid en gezondheid ten goede. Een tip voor de baas: niet over werk praten!

4: Succes moet gevierd worden!
Van een prijsnominatie tot een nieuwe samenwerking. Betrek het hele team in behaalde successen en trek daarvoor gerust een fles bubbels open. Cheers!

5: Tafelvoetbal
Om de creativiteit te bevorderen moet je soms echt even achter je computer vandaan. Een spelelement op de werkvloer daagt mensen uit om meer te bewegen. Tafeltennis, tafelvoetbal, Wii. Als een kind zo blij!

6: Iets met “zelf de slingers ophangen”
Systeemplafonds, witte muren en Tl-verlichtingac. Een kantoor is niet per se de meest inspirerende omgeving. Een lik verf, een gezellig behang of mooie schilderijen doen wonderen.

7: Good days start with… Good coffee!
Als werkgever kun je tegenwoordig echt niet meer aankomen met een “slap bakkie”. Sinds kort hebben we onze eigen koffielijn: Billy Bean. Altijd goede koffie in huis, zo fijn. Meer weten? www.billybean.nl

8: “Working nine to five”
Voor de file uitrijden en weer op tijd naar huis voor het avondeten. Door zelf hun tijd in te plannen zijn mensen productiever.

9: Kantoorhond
Uit onderzoek is gebleken dat een kantoorhond het arbeidsmoraal en productiviteit verhoogt en ziekteverzuim en stress verlaagt.

10: Happiness Manager
Bovenstaande tips kun je natuurlijk zelf opperen bij de baas, maar tegenwoordig is het ook helemaal hip om een happiness manager aan te stellen. En ja, daar hoort het organiseren van vrijdagmiddagborrels ook bij. Punt.

Wat is volgens jullie de tip voor wat happiness op de werkvloer? Stuur hem in via service@debuurtboer.nl en maak kans op een gratis lunch voor jou en je collega’s!