Een Buurtboer aan het woord… Jurgen Rietmolen

Bedrijfslunch planner Jurgen

Sinds februari werkt Jurgen bij het planteam van de Buurtboer. Ook voordat hij bij ons kwam werken, lag bij Jurgen de focus op gezond eten. Hij ziet goede voeding als een belangrijk onderdeel van zijn levensstijl. De nadruk die De Buurtboer legt op de kwaliteit van producten en een goede variatie sluit daar goed bij aan. Zo vindt Jurgen het ook leuk en belangrijk om tijdens het plannen ervoor te zorgen dat klanten niet steeds dezelfde boterham met jonge kaas ontvangen. Al helemaal gelukkig wordt hij als klanten het roer eens helemaal omgooien en bijvoorbeeld een compleet vegetarische lunch bestellen of echt goed hebben nagedacht over wat voor soort producten ze willen ontvangen.

Gekke groente

Jurgen schrikt er niet meer van op als er een pastinaak op tafel verschijnt. Gekke of vergeten groenten zijn allang niet meer vreemd of onbekend in huize Rietmolen. Al die verschillende varianten vleeswaren bij de Buurtboer, waren echter wel een openbaring. Spinata Romana? Caponata? O nee, dat is een spread!

Avocado

Een van Jurgens beste tips voor de lunch is avocado. Hij baalt er zelf dan ook wel een beetje van als hij als laatste in de rij staat voor de salades en het bakje met avocado dan al door al zijn collega’s is leeg gelepeld. Als er naast avocado’s ook eieren zijn, is de dag van Jurgen echt geslaagd. Het kan al helemaal niet meer stuk als de gember edamame salade staat ingepland. Sowieso eet Jurgen voornamelijk salade en weinig tot geen brood, alhoewel een goed kapje hem nog wel eens weet te verleiden tot het smeren van een boterham.

Guilty pleasure; wat is dat?

De guilty pleasure van Jurgen? Dat was een lastige vraag. Daarnaast verandert het ook zo nu en dan. Zo kon je hem een tijdje geleden ‘s nachts wakker maken voor eierkoeken, maar moet je daar nu niet meer mee aankomen. Na enig doorvragen zegt Jurgen kaas of een rijstwafel met zalm. Hierover wordt medegedeeld dat dit niet onder de categorie guilty pleasure valt, waarna Jurgen de optie van noten noemt. Als antwoord op de vermanende blik komt vervolgens de echte aap uit de mouw: een gebakken ei met spek. Goedgekeurd!

Broodtrommeltje met de oudste boom ter wereld

Vroeger werd het broodtrommeltje van Jurgen gesierd door Pokémon. Mocht het nu voorkomen dat hij ergens weer gesmeerde bammetjes mee moet nemen en de afbeelding op de trommel zou kunnen kiezen, dan zou dit de oudste boom ter wereld zijn. Deze staat in Zweden in het Fulufjället National Park. Niet dat de boom zelf zo spectaculair is, het landschap waarin hij staat daarentegen wel. Jurgen wil heel graag een fietsreis vanuit Nederland maken met deze boom als eindbestemming. Elke dag deze boom zien, zou een goede stimulans zijn om deze wens ook echt uit te gaan voeren.

Basisschool vriendje Kick

Als Jurgen nog een keer iemand zou mogen uitnodigen om mee te lunchen, zou dat zijn vriendje Kik van de basisschool zijn. Die heeft hij sinds groep 3 niet meer gezien, nadat hij verhuisd was. Terwijl ze vroeger beste maatjes waren. Dus zou het hem goed gezelschap lijken om een keer een goed gevulde lunch mee te delen.

Lunch dilemma – Of altijd een natte tosti of altijd lauwe soep?

Soep! (Die eet Jurgen toch vaak al koud, dus dat is niet moeilijk)

Lunch dilemma – of tijdens de lunch een potje sambal in één keer leeg eten of een potje marmite?

Marmite.. Dat is tenminste iets nieuws en van spicy is Jurgen geen fan.

 

Als je doorsurft op deze website ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie Deze melding verbergen