Een Buurtboer(in) aan het woord…Ada Garvelink

Hoofd bedrijfslunchplanners

Ada Garvelink werkt als klantenservicemedewerker en stuurt daarnaast het planteam aan. Zij zorgt er ervoor dat iedereen elke keer weer blij wordt van de lunchproducten op tafel. Ada werkt hier al weer vier jaar en is begonnen met het inpakken van de kistjes als bijbaantje.

Klein feestje

De favoriete lunch van Ada bestaat uit een goed gevulde salade, vers brood en een rijke variatie aan belegsoorten. De diversiteit aan producten is ook iets wat ze heel erg waardeert bij de Buurtboer. “Natuurlijk heb ik ook wel eens zin in een tosti maar dat doe ik eigenlijk niet heel vaak. De keuze is hier reuze en daarom is het altijd een klein feestje tijdens de lunch!”

Gezellig kletsen aan de lunchtafel

Het liefst zit Ada op een gezellige plek aan de lunchtafel. Meestal kiest ze een plekje uit waar toevallig nog een bord staat maar soms verplaatst ze dan toch nog om even gezellig met iemand te kunnen kletsen. Ook kijkt ze stiekem welke van haar favoriete producten waar staan zodat ze eventueel daar kan aanschuiven.

Het kapje van Hartog

Een van haar favoriete producten is het kapje van Hartog’s volkorenbrood. “Het liefst is deze dan extra dik, heerlijk!” Daarnaast kan Ada de diverse soorten rauwe ham ook moeilijk laten liggen wanneer deze op de lunchtafel te vinden zijn. “Ik vind meerdere producten echt heel lekker maar als ik dan moet kiezen zijn mijn favoriete producten de serrano- of parma ham.

Geen torenbouwer

“Voordat ik hier werkte belegde ik mijn broodje maar met één soort beleg, maar daar ben ik hier van afgeweken. Ik ben ook niet een echte torenbouwer, ik doe maximaal twee lagen. Als ik alleen maar verschillende dingetjes op mijn brood zou doen waarvan ik er een het meest lekker vind, heb ik het idee dat ik juist die niet meer proef. Dat vind ik zonde.”

Niet het eerste het beste uit ‘t schap

Zonder nou meteen in de zeepkist te willen staan, vindt Ada het wel leuk om andere te inspireren in wat goed eten is. Maar ze is zich wel degelijk bewust van het feit dat iedereen van tijd tot tijd zich hier niet mee bezig wil houden. Ada vindt het belangrijk dat iemand net even nadenkt over wat datgene wat iemand koopt in de winkel of bijvoorbeeld even het etiket checkt om te zien waar het vandaan komt. “Het hoeft niet altijd gezond te zijn maar het is belangrijk niet het eerste het beste uit het schap te halen. Bewust eten is belangrijk!”

Het oog wil ook wat!

Als haar wordt gevraagd naar echt een typische gezondheidstip, antwoordt Ada: “Het is belangrijk en gewoon heel leuk om vaak iets nieuws te proberen. Voordat ik hier werkte had ik nog nooit van kiemen gehoord, nu vind ik het heerlijk! Ook is het lekker om eens een plakje rauwe ham of gerookte kip door de salade te doen. Denk een keer out of the box en kies producten die je in eerste instantie niet op je bord zou leggen.” Wat ze zelf altijd belangrijk vindt is dat haar eten er ook aantrekkelijk uit ziet met heel veel kleuren bijvoorbeeld. Zo doet Ada wel eens een gele courgette of rode bietjes door een groene salade, ‘Ja, het oog wil ook wat!’.

Vermakelijke verhalen

De verhalen aan de lunchtafel zijn na een kerstborrel eigenlijk altijd het leukst! Er wordt hier vaak hard gelachen tijdens de lunch maar zo’n kerstborrel met toch vaak te veel kerstcocktails in het spel, is iets wat we dan samen hebben meegemaakt en dat maakt het dan extra vermakelijk.

Rokerige lunch

Een droom van Ada is om naar Nieuw Zeeland af te reizen en samen met een Lord Of The Rings-fan te lunchen op de plek waar dat is opgenomen. “Volgens mij zijn het echte vleeseters dus waarschijnlijk wordt het dan een lunch met een stuk schaap.” Ook Cuba staat hoog op het lijstje om daar te genieten van al het lekkers wat dat land te bieden heeft. “In Texas laten ze soms ook een hele nacht een stuk vlees roken, dat lijkt me prima om een keer voor lunch te eten! Ik vind rokerige producten heel erg lekker, maar dan moet ik wel echt proeven dat het van de barbecue komt!”