Een Buurtboer(in) aan het woord…Jantiene Möhle

Vandaag stellen we je voor aan Jantiene Möhle! Deze foodie werkt bij het planteam en om de week doet zij op vrijdag de inkoop. ‘De advertentie van de Buurtboer op LinkedIn sprak mij ontzettend aan, ik wist niet dat er zo’n leuk concept bestond!’

Bedrijfslunchplanner Jantiene

Wat stop ik eigenlijk in mijn lijf?

Mocht het je nog niet zijn opgevallen: afgelopen tien jaar is er ontzettend veel gebeurd binnen de voedselindustrie! Jantiene is het in ieder geval wél opgevallen: ‘De laatste jaren begon ik mij af te vragen wat ik eigenlijk allemaal in mijn lijf stop: welke ingrediënten worden er gebruikt, waar zijn al die extra toevoegingen voor nodig en heb ik ze überhaupt nodig?’ Wanneer deze Buurtboerin naar de supermarkt gaat, probeert ze de fabrikanten te slim af te zijn, door de meest lekkere, verantwoorde producten uit de schappen te plukken.

I’ll just have a salad

Deze Buurtboerin heeft tijdens de lunch het liefst een groot bord vol salade! Wat de één misschien ziet als konijnenvoer, is voor Jantiene de ultieme lunch. Maass salades, groentes, kaasje, pitten en noten, af en toe wat zoets zoals dadels.. Het liefst elke dag iets anders. Soms (bij uitzondering) één sneetje van Hartog brood met wat geitenkaas, maar verder eet ze geen brood en vlees. Als lunchtoetje snoept ze het liefst nog een rijstwafel met iets zoets bijvoorbeeld vijgenjam of appelstroop.

Klanten verwennen met ditjes en datjes

Jantiene vindt het leuk om de klanten te verwennen met een visje van Henry, jam van Eerlijk&Heerlijk of de pindakaas van Max. Ook de quiches en de falafel plant ze graag in. Ze verrast haar klanten graag door aparte salade items, zoals kokossnippers, in te plannen. Jantiene probeert zich altijd zo goed mogelijk te verplaatsen in de klant, zodat ze de juiste extra’s kiest voor de lunch. ‘Ik vraag mezelf altijd af: wat zou ik hier zelf lekker bij vinden?’

‘Don’t be eye candy: be soul food!’ 😉

‘Mijn gezondheidstip aan iedereen: eet niet te veel geraffineerde suikers! Ik besefte dat ik super veel suiker at, ik ben mij hier toen in gaan verdiepen. Toen ik las dat suiker verslavend kan zijn, schrok ik daar best van! Inmiddels is het bijna een soort sport voor mij geworden om zo min mogelijk toegevoegde suikers te eten. Toch blijf ik echt een zoetekauw.. Maar ik denk heel bewust na over mijn keuzes en probeer goede alternatieven te vinden zonder toegevoegde suikers!’

La cucina Italiana

Het allerliefst luncht Jantiene in Italië met een simpele pasta of salade! Bij haar thuis wordt iedereen ontzettend blij van de Italiaanse eetcultuur. Dit komt vooral door de eenvoud, de pasta’s en zelfs de pizza’s. Wij geven haar geen ongelijk.

Happiness is Homemade

Koken en bakken doet Jantiene ontzettend graag! De hele serie van Koken met Karin staat bij haar in de boekenkast. Koken met Karin is de boekenreeks van culinair journalist: Karin Luiten. ‘Het motto is koken zonder pakjes en zakjes. Dat past bij mij, het zijn ook geen moeilijke recepten. Ik word ontzettend blij van haar boeken! De boeken van Jamie Oliver zijn ook favoriet, alleen vind ik zijn recepten altijd wat ingewikkelder. Wanneer hij beweert in vijftien minuten een gerecht klaar te hebben, sta ik alsnog een uur in de keuken..’

Waardering voor de lunch

‘Als klanten waardering tonen voor wat ik doe, dan maakt dat mijn hele dag goed! Ik vind het leuk als klanten niet alleen wijzigingen doorgeven. Het is hartstikke leuk om te horen dat de lunch lekker was en dat ze hebben genoten!’