Weer naar kantoor? Zo maak je er weer een fijne plek van

Yes, we mogen weer naar kantoor. Na anderhalf jaar thuis werken heeft het kabinet eindelijk groen licht gegeven, het thuiswerkadvies is per 26 juni vervallen. Hoewel thuisblijven waarschijnlijk onderdeel blijft van onze nieuwe manier van werken, mogen de bureaus eindelijk weer worden afgestoft. Maar met alleen het bureau afstoffen ben je er natuurlijk niet. In deze blog delen we vijf leuke tips om die fijne kantoorvibe weer terug te krijgen en je medewerkers weer in verbinding met elkaar te brengen.

1 Borrelen

Was de VrijMiBo ooit heel gewoon, om niet te zeggen saaaaai , nu verlangen we ernaar weer eens het glas te mogen heffen met collega’s. Ook bij de Buurtboer zijn we weer gezellig aan het borrelen. Was onze achtertuin in de afgelopen maanden tot een serieuze jungle verworden, inmiddels is het onkruid verwijderd, en staat de picknicktafel te shinen. Onze favorieten zijn deze twee mocktails. Weer eens iets anders dan een 0.0-biertje.

  • Meng Butcha kombucha gembersap uit de Buurtwinkel met tonic of spa rood, granaatappelpitjes en heel veel ijs en munt.
  • Meng 5 cl seedlip (alcoholvrije gin) met 2 cl limoensap, 1 cl clementinesiroop (los 200 gram suiker op in 200 gram heet water met schil van vier clementines) en top af met Spa Rood.

2 Varen

Bij ons staat het standaard op de agenda: ons jaarlijkse boottochtje. Onze PA heeft inmiddels een telefoon boordevol nummers van mensen die boten verhuren, maar een site als sloepdelen.nl werkt natuurlijk ook altijd goed. Vergeet dan niet de belangrijkste kantoorgadget mee te nemen: de  verrijdbare speaker. Wij hebben een prachtig zilver exemplaar op wielen. Doet het altijd goed: op de boot, bij de borrel. Laat iedereen een paar nummers aanleveren voor op de kantoorplaylist. Succes gegarandeerd.

3 Pimpen

Ken je dat gevoel als je thuiskomt van vakantie, dat je huis heel even vreemd aanvoelt? Hoe denk je dat het kantoor gaat aanvoelen na al die maanden vrijwel leeg te hebben gestaan? Natuurlijk kun je je officemanager vragen de boel te – laten – pimpen, maar veel leuker is het om met alle collega’s een pimpsessie te organiseren. Laat iedereen een plantje meenemen en ga gezamenlijk aan de slag met verf en kwast. Zo voelt het in no time weer als thuis.

4 Sporten

Drie jaar lang deden we het wekelijks: een yogales organiseren. Iedereen kon zich inschrijven. Ook hebben we een hele tijd een meditatiekamer gehad. Na een lange periode thuis, is het tijd voor het serieuzere werk: een wekelijkse bootcamp. Met collega’s sporten is niet alleen een laagdrempelige manier om  weer  in beweging te komen, het zorgt gegarandeerd voor een berg lol. Goed voor je lijf, goed voor je geest en goed voor het teamgevoel.

5 Lunchen

De liefde voor je medewerkers gaat – ook – door de maag, daar weten wij alles van. Samen eten is een belangrijk sociaal onderdeel van de werkdag. Zorg dan wel dat je iets op tafel zet dat de moeite waard is. Thuis geef je je gasten toch ook geen klef wit bolletje met droge oude kaas? Zie het als een stukje waardering op de lunchtafel.

Ook weer naar kantoor?

Ook zo blij dat je weer naar kantoor mag? De Buurtboer dekt gratis jullie eerste lunchtafel! Wij verzorgen jullie lunch van top tot teen. Verse producten, bubbels en slingers, niks ontbreekt in onze Buurtboer Kit. Schrijf je nu snel in om de gratis lunch te ontvangen.