3 recepten voor de Paaslunch

Na een winter vol spanningen over stijgende energieprijzen en dure boodschappen is er goed nieuws: Pasen staat voor de deur, dus de lente komt eraan! 

Een paaslunch is een geweldige manier om samen te komen en te genieten van lekker eten en goed gezelschap. Het is een tijd om te ontspannen, bij te praten en nieuwe plannen te maken voor de toekomst. Om te zorgen voor een onvergetelijke lunch geven we je drie recepten om de show te stelen!

Ontbijtpizza met ei en groene asperges

4 personen – 15 minuten

Dit heb je nodig:

  • 1 bosje groene asperges
  • ½  citroen, schoongeboend
  • 2 el olijfolie
  • 4 spelt pita’s of naan
  • 4 bio eitjes
  • (Blue Meat) radijsjes
  • 100 g ricotta

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Was de asperges, schil met een dunschiller dunne linten en doe dit in een kom. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het sap en de rasp samen met de helft van de olie door de asperges en breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet apart.
  • Rooster de pita’s in ca. 6 min. goudbruin in de oven. Bak ondertussen de eitjes met de resterende olie in een koekenpan. Snijd de radijs in flinterdunne plakjes.
  • Haal de pita’s uit de oven en besmeer met de ricotta. Verdeel de geschaafde asperges, de eitjes en radijs erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer direct.

Allergenen: gluten, lactose, ei.

Paas smoothie mango en pompoen

Groenten in je smoothie zorgen voor extra vezels, een perfect begin van je dag!

4 personen – 10 minuten

Dit heb je nodig:

  • 1 liter havermelk
  • 100 g (diepvries) mango, in blokjes
  • 1 tl kurkuma
  • 75 g pompoen, in blokjes
  • 1 passievrucht

Zo maak je het:
1. Voeg de mango, pompoen, havermelk en kurkuma toe aan een blender. Snijd de
passievrucht doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Voeg toe aan de blender en mix tot een gladde smoothie. Serveer koud.

Allergenen: kan sporen van gluten bevatten.

Warmgerookte zalmsalade met ei en croutons

4 personen – 15 minuten

Dit heb je nodig:

  • oud brood
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 4 bio eitjes
  • 2 baby Romaine sla
  • 15 g. verse dille
  • 80 g warm gerookte zalm

Zo maak je het:

  • Scheur het oude brood in kleine stukjes en sla de knoflooktenen plat. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook en het brood toe aan de pan en bak tot het brood knapperig en goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
  • Kook de eieren in ca. 4 minuten zacht. Was ondertussen de sla en scheur in stukken. Hak de dille grof. Spoel de eieren koud onder de kraan. Pel de eieren en snijd doormidden. Pluk de zalm in grove stukken
  • Verdeel de sla, zalm, eitjes en croutons over de borden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer lauwwarm. Lekker met Caesar dressing

Allergenen: ei, gluten