4 tips om je energie een boost te geven

Op sommige dagen is ‘s ochtends energiek uit je bed stappen gemakkelijker dan op andere dagen. Je wordt moe wakker, of hebt juist later op de dag last van een after dinner dip die een terugval van je energie veroorzaakt. Je oogleden worden zwaar en je moet plotseling gapen. Vaak merk je dit in de middag. De kans is groot dat je collega’s er net zoveel last van hebben als jij. In dit blog geven we 4 tips om je energie een boost te geven en je de hele dag fit te voelen.

Oorzaken van een energiedip

Hoe ontstaat een energiedip? Hier zijn verschillende redenen voor. In dit artikel bespreken we alleen de direct op te lossen oorzaken van een energiedip. De meest voorkomende oorzaken van een energiedip zijn:

 • Ongezonde voeding: vitaminen, mineralen, eiwitten en groenten zijn de bouwstenen voor je hersenen en lichaam. Als je hier een tekort aan hebt, merk je dit aan vermoeidheid gedurende de dag.
 • Te weinig beweging: het wordt aangeraden om iedere dag minimaal 30 minuten te bewegen. Wanneer je dit niet doet, loop je het risico op een energiedip (vaak) in de namiddag.
 • Slaapgebrek: slaap heb je nodig om je lichaam de tijd te geven om zich opnieuw op te laden. De gemiddelde mens heeft zo’n 7 tot 8 uur slaap nodig om zich uitgerust te voelen. Bij slaapgebrek word je vermoeid wakker en heb je door de dag heen minder energie.
 • Uitdroging: voldoende water drinken is net zo belangrijk als goede voeding. Wanneer je te weinig water drinkt, wordt het bereiken van volledige concentratie een stuk lastiger.

Een energiedip vermijden op kantoor

Een energiedip op kantoor wil je dus liever vermijden. Wij hebben 4 tips op een rij gezet die je kunt gebruiken om de hele dag door fit te blijven en je energie een boost te geven.

 • Ontbijten: ja, het is echt zo… Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag! Hoewel je misschien met haast de deur uit vliegt en de neiging hebt om te ontbijten met een koffietje, is het enorm belangrijk om je lichaam al in de ochtend van brandstof te voorzien.
 • Lunch volkoren, met eiwitten en vitamines: complexe koolhydraten hebben langer de tijd nodig om af te breken in je lichaam. Dit zorgt voor een langdurig energiek gevoel! Ook zorgen vezels, eiwitten en vitamines ervoor dat je bloedsuikerspiegel in balans blijft. Geen after dinner dip voor jou.
 • Blijf gehydrateerd: water speelt een zeer belangrijke rol in ons lichaam. Het versoepelt de spijsvertering en spoelt alle afval- en gifstoffen uit het lichaam.
 • Een steady slaapritme: houd een vaste tijd aan wanneer je gaat slapen en wanneer je opstaat. Zorg dat je een uur voordat je gaat slapen geen beeldscherm gebruikt.

Behoud je energie met lunch op kantoor van de Buurtboer

Wil je een boost geven aan je energie en je de hele dag door fit voelen op werk? Kies dan voor lunch op kantoor van de Buurtboer! Met dagverse stevige broden, ambachtelijke kazen, verse vis en heerlijke vleeswaren hoef je je geen zorgen te maken over vezels en eiwitten. Met de lunch van de Buurtboer geef je je energie een boost en voel je je de hele dag door fit. Maar dat zijn niet de enige voordelen:

 • Dagverse en ambachtelijke lunch
 • Lokale producten uit de buurt
 • Eigen voorkeuren instellen
 • We zijn heel erg flexibel 😉
 • Vanaf €4,50 per persoon
 • Probeer het voor 2 weken met 20% korting!

Wil je samen met je collega’s een energiedip op kantoor vermijden? Neem contact met ons op, dan kijken we naar van welke lunch jij en jouw team écht blij worden.

Ontvang vandaag korting

"*" indicates required fields

Hidden
Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.