Zet het geluk van medewerkers op #1

Werkplezier is bij de Buurtboer een van de belangrijkste pijlers. Het zorgt niet alleen voor een goede sfeer op kantoor, maar creëert ook ruimte voor groei en geeft een boost aan de teamspirit. Daarnaast zijn gelukkige medewerkers ook productiever, een win-win situatie dus. Hoe zet je het geluk van jouw medewerkers op #1?

Waarom het geluk van medewerkers cruciaal is

Het is belangrijk dat je medewerkers tevreden zijn op hun werk en zich gelukkig voelen. Alleen zo zullen ze lange tijd bij je bedrijf blijven werken en krijg je een hecht, goed op elkaar ingespeeld team. Hoe kun je ervoor zorgen dat je werknemers gelukkig zijn op hun werk? Met onderstaande tips zorg je voor een goede sfeer en een verhoogd werkgeluk.

Laat zien hoe blij je met ze bent

Wanneer een medewerker een fout maakt of een situatie verkeerd inschat, wordt hij of zij daar eigenlijk altijd op aangesproken. Dit is logisch en uiteraard noodzakelijk om fouten in de toekomst te voorkomen. Maar hoe vaak spreek je als leidinggevende een medewerker aan op iets wat goed gaat? Dit gebeurt veel minder vaak, maar is net zo belangrijk. Laat medewerkers zien dat je ze waardeert en dat ze goed werk leveren. Dit doe je door dit uit te spreken, maar ook met acties zoals een kerstborrel of een gezonde bedrijfslunch op kantoor. Al deze elementen verhogen het werkgeluk.

Stimuleer een goede werk-privébalans

Hoe graag je medewerkers hun werk ook doen, het privéleven is voor de meesten ook erg belangrijk. Medewerkers hebben bijvoorbeeld een gezin, doen aan een sport of hebben creatieve hobby’s. Voor hun geluk is het belangrijk dat ze hier tijd voor over houden en dat ze niet iedere avond overwerken op kantoor. Als leidinggevende zorg je voor een goede werk-privébalans, waardoor medewerkers genieten van hun privéleven. Dit zorgt ervoor dat ze gemotiveerder en tevredener aan het werk gaan.

Zorg voor flexibiliteit

Flexibiliteit is de laatste jaren steeds belangrijker geworden in het werk en iets wat medewerkers verwachten van een bedrijf. Zorg er bijvoorbeeld voor dat medewerkers indien mogelijk af en toe thuis kunnen werken, zodat ze hun kind van school kunnen halen of dat ze overdag zonder problemen naar de dokter kunnen. Het belangrijkste is dat medewerkers hun werk goed doen en op tijd af hebben. Of ze de daarvoor van 9 tot 5 op kantoor zitten of af en toe thuiswerken, maakt dan niet veel uit.

Blijf transparant tijdens je communicatie

Voor een goede sfeer in een team is het belangrijk om transparant te communiceren. Vertel medewerkers wat er gaande is in het bedrijf en zorg voor regelmatige team meetings. Zo is iedereen altijd op de hoogte van wat er speelt en voelen medewerkers zich betrokken bij het team. Betrokkenheid is een belangrijk element in werkgeluk en mag niet onderschat worden.

Kies voor een gezonde bedrijfslunch

Wil je het werkplezier van je medewerkers vooropstellen? Kies dan voor de bedrijfslunch van de Buurtboer. Ambachtelijke kazen, seizoensalades, huisgemaakte spreads en verse vleeswaren. Gevarieerd, verantwoord en vers tot in jullie lunchruimte geleverd. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem hieronder contact met ons op. Tot snel!

Probeer de Buurtboer een week uit én ontvang een gratis kerstlunch in december

"*" indicates required fields

Hidden
Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.