Afscheid nemen van oprichtsters Caroline en Nikki

Het einde van een tijdperk: afgelopen week heeft de Buurtboer afscheid genomen van de 2 oorspronkelijke oprichters, Caroline en Nikki. Wat ooit begonnen is als een missie om lekkere en gevarieerde lunch op kantoor aan te bieden, is uitgegroeid tot een bedrijf dat kantoren door heel de Randstad bedient. In deze blog blikken Caroline en Nikki terug op 12 jaar bij de Buurtboer.

Hoe het allemaal begon

12,5 jaar geleden besloten Caroline en Nikki samen de bedrijfslunch van toen te herdefiniëren. Het moest afgelopen zijn met overpriced zwetende broodjes kaas en slappe oude sla in grote bedrijfskantines, waar het eten naar plastic smaakte. Caroline vertelt: “13 jaar geleden had je alleen de echt ouderwetse bedrijfskantine waar je iedere dag hetzelfde at. Een vette hap of ander eten van slechte kwaliteit waar je geen energie van kreeg”. Hier ontstond de missie: “Bedrijfslunch bestaand uit lokale en ambachtelijke producten waar je echt blij van wordt.”

Startend vanuit hun netwerk begon het balletje te rollen. Na een succesvolle pilot bij 3 klanten was de Buurtboer klaar voor de start. Waar Caroline en Nikki 12 jaar geleden voor hun eerste klant zelf nog in de rij stonden bij de bakker om vers brood te halen, worden nu dagelijks bijna 200 broden bezorgd door 5 verschillende brood leveranciers! 

Terugblik

Waar dachten Caroline en Nikki zelf na 13 jaar te staan? “We wilden sowieso impact maken, dus veel mensen bereiken. Om het stokje over te geven aan een grote partij past daarbij. We maken nu plaats voor de groei die eraan komt.” 

Een van de grootste mijlpalen van hun tijd bij de Buurtboer moet “een miljoen omzet doorbreken” zijn geweest. Dit gebeurde 2 jaar (!) na de start van de Buurtboer. 

En een van de meest bijzondere momenten? “In 2017 hadden we een heel goed jaar. De groei ging hard. Dat moest beloond worden! We zijn met een diverse club — van inpakker tot sales executive — gaan skiën en hebben een heerlijke tijd gehad.”

Een blik op de toekomst

Wat hopen jullie voor de toekomst van de Buurtboer? Caroline: “Het bedrijf is dan wel door ons gestart, maar is nu echt klaar om weer verder door te groeien zonder ons. Het voelt voor ons goed om los te laten. De Buurtboer gaat de volgende fase in. Ik heb daar juist vol vertrouwen in en ben alleen maar nieuwsgierig waar het precies heen gaat! 

Nikki: “Onze kracht lag altijd in ons onderscheidend vermogen. We hebben veel gesprekken gevoerd met potentiële leveranciers. Samen met Caroline de lokale markt op, om te kijken wie er écht kwaliteit leverde. Met veel van deze leveranciers werken we vandaag de dag nog steeds samen. Dit in combinatie met ‘no food waste’, maakt de Buurtboer nog steeds uniek in catering land. In de toekomst zal de Buurtboer nog veel meer gaan groeien op het gebied van duurzaamheid, een mooie ontwikkeling waar we naar uitkijken.”

Nog een laatste woord…

Caroline en Nikki: “Wij zijn ontzettend dankbaar dat het zo goed is gegaan. Ook of juist na de heftige corona-jaren. En we hebben volledig vertrouwen in de volgende fase zonder ons. De Buurtboer is toekomstproof en samen lunchen op kantoor wordt alleen nog maar relevanter. Dus we laten de Buurtboer met een gerust hart achter en gaan weer vol energie een nieuwe fase tegemoet!”