Bedrijfscatering: flexibel én betaalbaar

Niet vers, weinig variatie, vastzitten aan langlopende contracten en duur… Dit zijn geluiden die we veel horen van bedrijven die eerder traditionele bedrijfscatering (lees: catering in de kantine geserveerd door een lunchdame) ingeschakeld hebben. De Buurtboer heeft het zijn missie gemaakt om bedrijfscatering opnieuw uit te vinden. Dure bedrijfscatering van lage kwaliteit maakt plaats voor een verse en ambachtelijke bedrijfslunch op maat, van de Buurtboer.

Move over, broodjes met zwetende kaas, voorverpakte sandwiches en verlepte salades. Maak plaats voor knapperig brood, gerookte vis, ambachtelijke kaas, verse vleeswaren, huisgemaakte spreads en knisperende salades uit alle hoeken van de wereld. Volledig afgestemd op de wensen van jullie hele team!

De nadelen van bedrijfscatering

Traditionele bedrijfscatering bestaat vaak uit maaltijden die je van tevoren bestelt en vervolgens ter plekke worden geserveerd door cateringpersoneel. Nadat je jouw wensen doorgegeven hebt, staat je keuze vaak voor de hele maand vast. En dit zijn niet de enige nadelen. Traditionele bedrijfscatering:

 • kost gemiddeld €16,50 per persoon;
 • werkt met langdurige contracten waar je moeilijk onderuit komt;
 • biedt vaak ongezonde opties aan (denk aan gefrituurd eten);
 • heeft geen beleid voor minimale food waste en duurzaamheid.

Bij de Buurtboer geloven we dat dit anders kan. Wij staan voor een gevarieerde en verse lunch, die bestaat uit ambachtelijke en lokale producten voor een eerlijke prijs voor álle partijen.

Catering voor je bedrijf door de Buurtboer

Wat kun je van de Buurtboer verwachten? Tijdens het eerste contact heb je een moment met jouw persoonlijke accountmanager van de Buurtboer. Hier inventariseren we jullie voorkeuren, dieetwensen en met wie je precies op kantoor zit. Grote eters, kleine eters, vegans, vegetariërs, lactosevrij, low-carb, glutenvrij, high-protein, keto, paleo, noem het maar op, de Buurtboer is van alle markten thuis. Op basis van dit gesprek berekenen wij de juiste porties en stellen wij een gevarieerd menu samen op basis van jullie wensen.

Veranderen jullie voorkeuren of hoeveelheden in de komende weken? Bijvoorbeeld door wisselende aantallen thuiswerkers? Geen probleem! Dit geef je uiterlijk donderdag heel eenvoudig door in je persoonlijke “MijnBuurtboer-omgeving”. Zo houden we de vinger aan de pols en kunnen we direct eventuele veranderingen doorvoeren. Flexibiliteit staat bij ons hoog in het vaandel!

Zo ziet gezonde catering eruit

Gezond eten ziet er voor iedereen anders uit. Bij de Buurtboer vinden we dat gezond hand in hand moet gaan met genieten. Een gezonde lunch bestaat uit een goede balans tussen eiwitten, vetten en koolhydraten. Al onze producten komen van lokale leveranciers en zijn met veel liefde gemaakt. Hieronder vind je een voorproefje van gezonde catering door de Buurtboer:

 • Huisgemaakte spreads: auberginesalade, komkommersalade, pesto en baba ganoush.
 • Gerookte vis: zalmkoekjes met mangochutney, Gravad Lax Sockeye zalm, makreelsalade en gerookte paling.
 • Vleeswaren van de keurslager: parmaham, rosbief, beenham, gebraden kiprollade en zelfgemaakte filet américain.
 • Ambachtelijke kazen: pittig 50+, belegen, oud, basilicum-knoflookkaas, truffelkaas en kaas met walnoten, pijnboompitten of griekse kruiden.
 • Knapperig brood: pompoen rogge, spelt volkoren, noten-vruchtenbrood en allinson.
 • Salades: parelcouscous tabouleh met granaatappel, kikkererwten met geroosterde wortel en geitenkaas, gado gado-bowl en een buddha bowl.

Probeer de Proefweek met 20% korting en ontvang een gratis paaslunch

"*" indicates required fields

Hidden
Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Draag bij aan minimale food waste

In Nederland wordt 14% van de voedselverspilling veroorzaakt door de horeca. Jaarlijks kan er door de horeca 61 miljoen kilo voedselverspilling voorkomen worden. Bij de Buurtboer zien we het als onze missie om bij te dragen aan het tegengaan van dit wereldwijde probleem. Ga je met ons lunchen? Dan werk je actief voedselverspilling tegen. Wij bezorgen de lunch op maat. Dit betekent: niet te weinig, niet te veel, maar precies de juiste hoeveelheid. Samen gaan we voor minimale food waste!

De lokale partners van de Buurtboer

We kiezen onze leveranciers uit op duurzaamheid. Onze kaasboer heeft koeien grazen op onbespoten weilanden. De ambachtelijke kazen worden gemaakt van gepasteuriseerde biologische koeienmelk en vegetarisch stremsel. Onze salades worden gemaakt van seizoensgroenten en zijn 100% biologisch. Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmatige smaakstoffen, conserveermiddelen of E-nummers. De bakker werkt toe naar zero waste en aan de verduurzaming van zijn grondstoffen. Ook is het gehele proces biologisch. Hier vind je een overzicht van onze leveranciers:

 • Weerribben Zuivel
 • ‘t Groene Hart
 • Vis van Henry
 • Bellamy’s
 • Schulp
 • NonnaPepa
 • Uit de Keuken van Maass
 • CRAVE Good Food
 • Van Lans
 • Frank’s Smoke House
 • BBrood
 • Slagerij van Peter
 • Van Linschoten
 • Mariënwaerdt
 • Jordy’s Bakery

Al onze leveranciers staan voor duurzaamheid en passen dit waar mogelijk toe in het productieproces. Lekker én verantwoord!

Verse en gevarieerde catering voor bedrijven

Wil je samen met je collega’s genieten van ambachtelijke en verse bedrijfscatering waarmee je ook nog voedselverspilling tegengaat? Probeer nu of de Buurtboer bij jullie past, met 20% korting tijdens de eerste 2 weken. Wij stellen het menu samen, volledig afgestemd op jullie voorkeuren. Last-minute wijzigingen geef je eenvoudig door in jouw persoonlijke “MijnBuurtboer-omgeving”. We hebben nog even de voordelen van de Buurtboer voor je op een rij gezet:

 • Dagverse en gevarieerde bedrijfscatering.
 • Vanaf €4,50 per persoon.
 • Werk actief voedselverspilling tegen.
 • Wijzigingen doorgeven: kan iedere week!
 • Geen vast contract: we bewijzen onszelf graag.

Benieuwd geworden naar welke specialiteiten we van lokale leveranciers bij jullie tot in de lunchruimte bezorgen? Vul het contactformulier in of bel ons, wie weet tot snel!

Veelgestelde vragen

De bedrijf catering van de Buurtboer ziet er gezond en lekker uit. Voor iedereen ziet gezond eten er anders uit, daarom biedt de Buurtboer een grote variatie aan gezonde lunch. Onze lunch bevat een goede balans tussen koolhydraten, vetten en eiwitten. De producten zijn allemaal afkomstig van lokale leveranciers en met veel liefde bereidt. Je kunt iedere week de voorkeuren van je team aangeven via de speciale online omgeving van de Buurtboer. Op basis van deze voorkeuren wordt er iedere week een gezonde lunch samengesteld. Hierbij wordt er zo min mogelijk voedsel verspild, om ook gelijk de food waste in Nederland tegen te gaan.

Bij de Buurtboer is er een minimale afname van 50 lunches per week. Dit betekent dus dat je voor 5 dagen met 10 collega’s kunt lunchen, of voor 1 dag met 50 collega’s kunt lunchen. De kosten per lunch zijn vanaf € 4,50 per persoon. Door met de Buurtboer te lunchen ga je actief voedselverspilling tegen. Dit komt doordat er altijd lunch op maat geleverd wordt, waardoor er nooit te veel of te weinig geleverd wordt. Je ontvangt dus iedere week precies de juiste hoeveelheid. Wil je een keer een week meer of minder lunches dan normaal ontvangen? Dan kun je dit eenvoudig doorgeven.

De kosten van bedrijfscatering van de Buurtboer zijn vanaf € 4,50 per persoon per lunch. Iedere dag krijg je dagverse en een gevarieerde bedrijfscatering, waarbij voedselverspilling zo veel mogelijk tegengegaan wordt. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar zorgt er ook gelijk voor dat iedereen een eerlijke prijs betaald en niet te veel neer moet leggen voor lunches die niet volledig opgegeten worden. De eerste twee weken kun je gebruikmaken van een speciale korting, namelijk 20% korting op alle lunches gedurende deze twee weken. Hierdoor kun je de Buurtboer makkelijk uitproberen om te kijken of het wat voor jouw bedrijf is.

In de meeste gevallen bestaat traditionele bedrijfscatering uit maaltijden die vooraf besteld zijn en daarna ter plekke geserveerd worden door het personeel van de catering. Dit zijn vaak ongezonde opties en vaak wordt er geen rekening gehouden met minimale food waste en duurzaamheid.

Daarnaast zit je vaak ook vast aan langdurige contracten. Bij de Buurtboer krijg je verse broodjes, gerookte vis, verse vleeswaren, knisperende salades en huisgemaakte spreads die volledig op de wensen van het team zijn afgesteld. Dit wordt geleverd tegen een eerlijke prijs. Bij ons zit je niet vast aan een vast contract, je kan namelijk iedere week wijzigingen doorgeven.