Betrokken personeel aan de basis van een sterke bedrijfscultuur

Bij de Buurtboer geloven we dat een sterke bedrijfscultuur weerspiegelt door heel het bedrijf én essentieel is voor succes. Een sterke bedrijfscultuur werkt als een olievlek door op klanten, partners en werknemers. Wie staan er aan de basis van een sterke bedrijfscultuur? Juist. Bevlogen en betrokken werknemers. Daar willen we er meer van! Hoe creëer je die?

Zet mensen in de juiste rol

Wil je dat je werknemers tevreden zijn met hun werk en hun rol uitstekend uitvoeren? Dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen de juiste rol heeft. Sommige mensen hebben van nature goede leiderschapskwaliteiten, terwijl een ander juist analytisch denken als sterkste punt heeft. Zet je werknemers in de juiste rol en blijf ze uitdagen en stimuleren in hun werk.

Prioriteer professionele groei

Professionele groei is belangrijk voor een bedrijf en voor werknemers zelf. Werknemers willen zich graag verder ontwikkelen en nieuwe dingen leren. Dit zorgt ervoor dat ze steeds een stapje verder komen in hun carrière en het geeft een gevoel van voldoening. Als bedrijf investeer je in professionele groei en pluk je daar uiteindelijk zelf ook de vruchten van. Hoe beter opgeleid je werknemers zijn, hoe beter ze hun werk kunnen doen.

Check regelmatig in

Als leidinggevende is het belangrijk om regelmatig één-op-één met je werknemer te spreken. In dit gesprek komen specifieke punten aan de orde: hoe gaat het met de werknemer en zijn projecten, waar zou de werknemer zich graag verder in willen ontwikkelen en welke punten zijn lastig. Dit persoonlijke contact is fijn voor beide partijen en zorgt ervoor dat er groei mogelijk is. Maak samen met de werknemer een plan voor de professionele ontwikkeling en check regelmatig in hoe dit gaat. Zo houd je elkaar verantwoordelijk en bevorder je groei.

Maak betrokkenheid bespreekbaar

Betrokkenheid is belangrijk in een team. Als leidinggevende is het belangrijk om betrokken te zijn bij je team. Alleen zo weet je wat er op de werkvloer speelt en zo voelen werknemers zich gehoord. Dat verbetert de werksfeer en zorgt ervoor dat problemen snel opgelost kunnen worden. Ook onderling is betrokkenheid bij het bedrijf en team belangrijk. Hier zorg je voor door regelmatig uitjes en team meetings te organiseren, waarbij alle onderwerpen bespreekbaar zijn. Laat werknemers zelf ook ideeën aandragen voor betrokkenheid.

Organiseer bedrijfsuitjes

Bedrijfsuitjes zijn een goede manier om elkaar beter te leren kennen. Tijdens een uitje doe je een leuke activiteit en is het contact tussen collega’s informeler. Je leert elkaar beter kennen, waardoor je ook daarna op de werkvloer beter met elkaar om kunt gaan. Bedrijfsuitjes verbeteren de sfeer binnen het team. Een uitje kan een activiteit voor een middag of dag zijn, maar je kunt ook voor een wekelijkse of dagelijkse bedrijfslunch kiezen. Dit is een mooi moment voor collega’s om te ontspannen en elkaar beter te leren kennen. Hoe kun je de betrokkenheid onder medewerkers verhogen? Probeer de bedrijfslunch van de Buurtboer gevuld met knisperende salades, huisgemaakte spreads, stevige broden en warme soepen en ontdek de voordelen van betrokken en bevlogen personeel!

Probeer de Buurtboer een week uit én ontvang een gratis kerstlunch in december

"*" indicates required fields

Hidden
Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.