Bever kiest voor smaak, duurzaamheid en flexibiliteit van de Buurtboer

Elke actieve vrijetijdsgenieter kent Bever, dé buitenambassadeurs van Nederland. Vitaal en gezond personeel is belangrijk voor Bever. Mic Bijl, frontofficemedewerker op het hoofdkantoor van Bever, vertelt in deze blog waarom Bever juist om die reden voor de Buurtboer heeft gekozen.

Lekker eten is voor iedereen anders

Lekker eten is voor iedereen anders Buiten is voor iedereen… en voor iedereen anders! Zo luidt de titel van onze nieuwste campagne. En niet alleen is buiten voor iedereen anders, lekker eten is ook voor iedereen anders. Dat is een van de redenen waarom we in Pijnacker, waar het hoofdkantoor en het distributiecentrum van Bever zich bevinden, zo’n jaar of drie geleden hebben gekozen voor de lunch van de Buurtboer. Maar naast lekker eten speelt ook het duurzaamheidsaspect een grote rol voor ons. Het feit dat de Buurtboer samenwerkt met duurzame, biologische en ambachtelijke producenten, dat vinden we heel belangrijk. Ook het lokale karakter is voor ons belangrijk, waarbij de Buurtboer zoveel mogelijk producten van lokale leveranciers afneemt. Zelf hou ik enorm van lekker eten en gezond bakken en kokkerellen. Mijn vorige baan was in een biowinkel, waar een van de leukste taken was om proeverijtjes te maken van onze wekelijkse aanbiedingen. Het was dus een superleuke verassing voor mij om binnen Bever op deze plek terecht te komen!

Ontzettend lekkere producten en goede smaakcombinaties

Maar los van dat alles levert de Buurtboer gewoon ontzettend lekkere producten. De soepen van Bellamy’s, de huisgemaakte spreads, heerlijk! Waar ik zelf het meest fan van ben, zijn de goede smaakcombinaties! Zo is de orzo altijd precies goed op smaak, met precies de juiste mix van feta met granaatappel of feta met olijven. Door die extra smaakmakers kun je altijd alle kanten op. Er blijft ook altijd nét genoeg over, zodat je de volgende dag weer extra ingrediënten hebt om mee te improviseren. En als ik de smaken toch een enkele keer eens ietsje te braaf vind, bestellen we er gewoon zo’n tof flesje met gembersaus, tamari of balsamico bij, waardoor je je gerecht net die extra kick kunt geven. Maar ook de salades zijn om te smullen. Zo nu en dan komt er een salade voorbij die je kunt verwarmen en dat doen we dan ook graag.

Lunch op maat

Wat ook heel prettig is, is dat lunchen met de Buurtboer heel flexibel is. We zijn nu eenmaal op sommige momenten met meer mensen op kantoor dan op een ander moment. Daar kan wekelijks de hoeveelheid op aangepast worden, zonder problemen. Als het aantal vegetariërs of veganisten toeneemt, houdt de Buurtboer daar rekening mee bij hun levering. Maar ook als mensen ineens meer salades dan brood gaan eten, hup, een belletje en het wordt aangepast. Elke lunch op maat, hoe heerlijk is dat?

Lunchen is voor ons een sociaal samenzijn

Een aantal jaar geleden aten collega’s steeds vaker hun zelf meegebrachte bammetje achter het bureau op. Terwijl genieten juist een belangrijke waarde is voor Bever. Even pauze nemen, gezellig samenzijn en over andere dingen praten dan werk, dat hoort daarbij. Daar wordt het werk uiteindelijk ook alleen maar beter van. We lunchten eerst aan lange tafels in de kantine, inmiddels hebben we een deel van die tafels verplaatst naar buiten. Daar staan nu zeven lange picknicktafels annex biertafels waar we samen genieten van al die lekkere dingen en praten over wat ons bezighoudt. Door deze sociale bedrijfscultuur zijn veel Bevers ook met elkaar gaan sporten. Zo is er inmiddels een hardloopclubje en een bootcampclupje en zijn er verschillende boulderclubjes ontstaan. Bever ondersteunt dit als werkgever enorm, want Bever wil fit personeel. In deze tijd nog belangrijker dan anders. Daar hoort gezond – en lekker! – eten natuurlijk ook bij.

Meer weten?

De Buurtboer zet zich in voor het verbeteren van de lunchcultuur bij werkend Nederland. Daarom dekt de Buurtboer gratis jullie eerste lunchtafel! Wij verzorgen jullie lunch van top tot teen. Verse producten, bubbels en slingers, niks ontbreekt in onze Buurtboer Kit. Schrijf je nu snel in om de gratis lunch te ontvangen.