Caroline in De Vonk van het Financieel Dagblad

Caroline in De Vonk van het Financieel Dagblad

‘Ons bijproduct werd al snel het hoofdproduct’

Meer aandacht voor gezonde voeding, óók op het kantoor. Dat is een van de aanleidingen waardoor Caroline en Nikki in 2010 de Buurtboer zijn opgericht. In De Vonk van het Financiële Dagblad vertelt elke week iemand over beslissende momenten in zijn of haar loopbaan. In de editie van De Vonk van 20 april 2019 is te lezen hoe Caroline en Nikki met de Buurtboer eerst begonnen met bezorgen van tasjes met goed en gezond eten voor thuis, maar zich vervolgens volledig op de goed gevulde kratten voor op kantoor gingen richten. Dat dit daarna heeft geleid tot inmiddels twee vestigingen en ongeveer 1,5 miljoen lunches lees je hier: de vonk april 2019 of via deze link.

Lees meer

Een Buurtboer(in) aan het woord…Jantiene Möhle

Een Buurtboer(in) aan het woord…Jantiene Möhle

Vandaag stellen we je voor aan Jantiene Möhle! Deze foodie werkt bij het planteam en om de week doet zij op vrijdag de inkoop. ‘De advertentie van de Buurtboer op LinkedIn sprak mij ontzettend aan, ik wist niet dat er zo’n leuk concept bestond!’

Bedrijfslunchplanner Jantiene

Lees meer

Soepen van Bellamy’s

Soepen van Bellamy’s

Graag stellen we onze nieuwe soepleverancier aan jullie voor: Bellamy’s!

“Ambachtelijk en met veel liefde gemaakt” dat is de lijfspreuk van Sander en Marc. De ervaring die ze hebben opgedaan bij vele goede restaurants gebruiken ze nu om soepen te produceren voor een groter publiek, maar wel met de zelfde passie en inspiratie.

Lees meer

Voedselbank Diemen en De Buurtboer

Voedselbank Diemen en De Buurtboer

Voedselbank Diemen levert elke week aan 65 gezinnen kratjes met gevarieerde producten om een week van te leven. Deze kratten gaan alleen naar huishoudens waarvan is aangetoond dat ze onder de armoede grens leven.

Lees meer

Caroline in gesprek met 7 Ditches

Caroline in gesprek met 7 Ditches

De Buurtboer verovert de zakelijke markt

Haar wereld bestond – privé en professioneel – uit e-nummers, magentronmaaltijden en ongezonde snacks en daar was ze he-le-maal klaar mee. Caroline van der Lande van de Buurtboer focust nu op gezonde groei en lokaal eten.

Van der lande: ‘Bedrijfscatering is een hele andere markt dan consumentenvoeding. De business-to-business cateringmarkt stond lange tijd bekend om de plastic kaas en de smakeloze boterham. Gelukkig zie je dat er steeds meer moeite wordt gedaan om lokale leveranciers, ambachtelijke producten en beleving aan het menu toe te voegen. Dat past steeds meer bij deze tijdsgeest.’

‘Het is een complexere markt om zomaar even in te stappen. Wij hebben toch wel een voorsprong op andere grote partijen omdat wij de eerste waren die ambachtelijk, lokaal eten naar de bedrijfskantine bracht,’ aldus Van der Lande.
Het bedrijf zit nu op vijf miljoen omzet per jaar en wil binnen twee jaar naar twaalf miljoen groeien. Dat vraagt om een scalable business model. De Buurtboer heeft voor een abonnementenmodel gekozen. Van der Lande licht toe hoe zij en haar compagnon doorontwikkelen en groeien – op een gezonde manier.

Wil je meer informatie over de Buurtboer en de lunch bij jou kantoor, klik dan hier

Lees meer

Een Buurtboer(in) aan het woord…Ada Garvelink

Een Buurtboer(in) aan het woord…Ada Garvelink

Hoofd bedrijfslunchplanners

Ada Garvelink werkt als klantenservicemedewerker en stuurt daarnaast het planteam aan. Zij zorgt er ervoor dat iedereen elke keer weer blij wordt van de lunchproducten op tafel. Ada werkt hier al weer vier jaar en is begonnen met het inpakken van de kistjes als bijbaantje.

Lees meer

De Buurtboer in de Food100;

De Buurtboer in de Food100;

Voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen

Oprichters van de Buurtboer, Caroline van der Lande en Nikki Wiesman, zijn als gamechanger opgenomen in de lijst van 100 voedselverbeteraars van Nederland. De Food100 is een netwerk van gevestigde leiders en aanstormend talent binnen de voedselbranche. Het netwerk wil foodgeneraties verbinden en wil het gevestigde leiderschap inspireren en de nieuwe generatie kansen bieden om met nieuwe food initiatieven de toekomst vorm te geven. Caroline: ‘Geweldig om als gamechanger te worden gezien, echte impact maak je met elkaar, ik ben trots dat de Buurtboer hier onderdeel van uit mag maken.’

Lees meer

Fleur Madlener -
Geschreven door: Fleur Madlener
Leveranciers in de spotlight: Brandt & Levie

Leveranciers in de spotlight: Brandt & Levie

Iedere week zetten we een van onze leveranciers in de spotlights; vandaag is dat Brandt & Levie!

Lees meer

Ada GarvelinkServiceteam medewerker -
Geschreven door: Ada Garvelink
Serviceteam medewerker
Een Buurtboer(in) aan het woord…Loes Börger

Een Buurtboer(in) aan het woord…Loes Börger

Bedrijfslunchplanner Loes

Chef kok

Als kind wilde Buurtboer(in) Loes chef kok worden. Die droom is inmiddels vervlogen, maar met voeding is ze nog steeds bezig. Dat gebeurt ook automatisch als vegetariër, je wordt dan eigenlijk meer gedwongen om over je eten na te denken. Gelukkig houdt ze zelf veel van koken en ook van gezond eten. Het is helemaal mooi meegenomen als het dan ook een beetje duurzaam is.

Het werk bij De Buurtboer sluit daar goed bij aan: Loes plant lunches in en neemt deels de inkoop op zich. Zo kan ze alle leuke en lekkere producten inplannen bij klanten en hen voorzien van awesome lunches! Met name een uitgebreid salademenu vindt Loes leuk om te bedenken, maar van nieuwe producten of een keer iets onverwachts, zoals een Hartog rozijnenbrood, wordt ze ook vrolijk!

Lees meer

Ada GarvelinkServiceteam medewerker -
Geschreven door: Ada Garvelink
Serviceteam medewerker
Leveranciers in de spotlight: Hartog’s Volkoren

Leveranciers in de spotlight: Hartog’s Volkoren

Hartog’s Volkoren

Iedere week zetten we een van onze leveranciers in de spotlights; vandaag is dat Hartog Brood! Fred Tiggelman kwam ruim 100 jaar na de oprichting van deze bakkerij aan het roer te staan. Dat doet hij nu al bijna 20 jaar met veel plezier!

Lees meer

Ada GarvelinkServiceteam medewerker -
Geschreven door: Ada Garvelink
Serviceteam medewerker
Een Buurtboer(in) aan het woord… Esmée Jongejans

Een Buurtboer(in) aan het woord… Esmée Jongejans

Klantenservicemedewerker Esmee

Esmée werkt nu ongeveer anderhalf jaar bij de Buurtboer op de klantenservice. Als er problemen zijn, lost zij die op! Daarnaast werkt ze ook deels als accountmanager en als planner bij het planteam. Voordat ze bij de Buurtboer aan de slag ging, heeft Esmée veelal in de horeca gewerkt. Toen ze op zoek was naar een kantoorbaan, viel bij de Buurtboer alles op zijn plek: de liefde voor goed eten en dit is de branche waarin ze het liefst werkt.

Esmée was ook vóór de Buurtboer al bezig met het creëren van lekkere gerechten en bedenken van nieuwe recepten. Gezond eten is namelijk leuk en interessant. Alhoewel ze daar nu eigenlijk minder op let dan voorheen..

Lees meer

Ada GarvelinkServiceteam medewerker -
Geschreven door: Ada Garvelink
Serviceteam medewerker
Hoe wordt er geluncht op kantoor?

Hoe wordt er geluncht op kantoor?

We krijgen bij de Buurtboer vaak vragen over onze nationale ambities en onze mening over de Hollandse lunchcultuur. Dat Nederlanders vaak graag een eigen bammetje meenemen weten we, maar onze lunchcultuur heeft meer typeringen. Onderzoek naar lunchgewoontes bij 10 Europese landen geeft dat mooi weer. Hieruit blijkt dat 21 procent van werkend Nederland zijn lunch regelmatig achter het bureau of op de werkplek eet. Iets meer dan de helft van alle werknemers legt elke dag zijn werk neer om te pauzeren, maar liefst 28 minuten (versus Spanje bv met 47 minuten). Dit is het laagste percentage van de onderzochte landen in Europa.

Lees meer

Een kijkje achter de schermen bij leverancier VANMAX in Amsterdam

Een kijkje achter de schermen bij leverancier VANMAX in Amsterdam

Van het roosteren van de pinda’s tot het vullen van de potjes, alles gebeurt hier. De pindakazen van VANMAX worden handgemaakt in de pindakaasmakerij in Amsterdam.
Er wordt geen palmvet en suiker aan toegevoegd, want zeg nou zelf; “Pure PINDAKAAS is toch de lekkerste PINDAKAAS!

Wil jij het gezicht achter VANMAX Pindakaas ook graag eens zien? In dit filmpje laat ze haar keuken zien en toont ze hoe ze de heerlijkste pindakaas maakt! Kijk mee en geniet!

Lees meer

Als je doorsurft op deze website ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie Deze melding verbergen