Een Buurtboer(in) aan het woord… Esmée Jongejans

 

Esmée werkt nu ongeveer anderhalf jaar bij de Buurtboer op de klantenservice. Als er problemen zijn, lost zij die op! Daarnaast werkt ze ook deels als accountmanager en als planner bij het planteam. Voordat ze bij de Buurtboer aan de slag ging, heeft Esmée veelal in de horeca gewerkt. Toen ze op zoek was naar een kantoorbaan, viel bij de Buurtboer alles op zijn plek: de liefde voor goed eten en dit is de branche waarin ze het liefst werkt.

Esmée was ook vóór de Buurtboer al bezig met het creëren van lekkere gerechten en bedenken van nieuwe recepten. Gezond eten is namelijk leuk en interessant. Alhoewel ze daar nu eigenlijk minder op let dan voorheen..

Ossenworst

Thuis luncht Esmée bijna nooit. Ze is altijd wel op pad in het weekend of heeft nog een leftover van het avondeten. Daardoor heeft ze geen brood in huis en is ze extra blij als er maisbrood van Bbrood of de eeuwbol van Hartog op de lunchtafel bij de Buurtboer verschijnt. Er wordt al helemaal een sprintje richting lunchtafel getrokken als er ossenworst op tafel ligt. Op een brakke dag haalt Esmée dat overigens ook nog wel eens voor zichzelf.

 

Halve broodjes: het hele werk

Sowieso heeft Esmée bepaalde tactieken ontwikkelt om optimaal aan de lunch deel te nemen hier op kantoor. Aangezien er meestal een rij staat voor het opscheppen van de salades, gaat Esmée eerst een broodje smeren en haalt salade als de rij in de tussentijd is geslonken. Voor het beleggen van de broodjes gaat ze helemaal methodisch te werk. Het beste is namelijk om zoveel mogelijk van het lekkere beleg te proeven. Om vervolgens niet hele stapels boterhammen naar binnen te werken, kan je het beste de kleinste sneetjes er tussenuit pikken, zodat daar meerdere van gegeten kunnen worden of een boterham door de helft doen en deze verschillend beleggen.

 

Zelf gebouwde kaas grillworst

Nog een tip voor de lunch zijn bepaalde combinaties van beleg. Een (halve) boterham met één soort beleg is not done. Een van de beste samenstellingen is smeerkaas met tomatentapenade, eigenlijk is alles lekker met tomatentapenade. Verder kan je ook gerust vleeswaren met kaas combineren. Als je grillworst met kaas mixt, heb je je eigen kaasgrillworst. De kunst is dan wel om er extra kaas op te doen natuurlijk!

 

Huis DJ

Esmée is onze huis dj op kantoor. De muziek wordt van haar telefoon aangestuurd. Rustige muziek vindt ze met name fijn om naar te luisteren, maar kreeg van collega’s dan vaak de opmerking dat er een grafstemming heerst Dat zet ze daarom niet meer op. Ze is ook fan van Jaren ‘80 muziek of andere liedjes die je goed kan meezingen tijdens het werken. Nadenken en zingen tegelijkertijd is namelijk geen enkel probleem.

 

Danger Danger! Nutella!

Het bedenken van een guilty pleasure valt nog niet mee, maar na verscheidene voorbeelden te hebben op genoemd, blijken er toch meerdere opties te zijn. Chips zijn bijvoorbeeld altijd fijn en dan met name de bolognese chips. Wel de goedkope!

Bon Bon Bloc Cripsy, wordt ook met plezier opgegeten, daarom vermijdt Esmée deze ook juist tijdens het boodschappen doen.

Potten met Nutella moet je al helemaal uit de buurt van Esmée houden. Die zijn namelijk binnen twee dagen op. Vandaar dat ze die nu ook al twee jaar niet meer gegeten heeft.

 

Lunch dilemma – of altijd een bevroren boterham of altijd lauwwarme karnemelk?

Oee.. Altijd een bevroren boterham, dat lijkt me minder vies. Karnemelk moet echt koud zijn!