Een Buurtboer(in) aan het woord…Loes Börger

Bedrijfslunchplanner Loes

Chef kok

Als kind wilde Buurtboer(in) Loes chef kok worden. Die droom is inmiddels vervlogen, maar met voeding is ze nog steeds bezig. Dat gebeurt ook automatisch als vegetariër, je wordt dan eigenlijk meer gedwongen om over je eten na te denken. Gelukkig houdt ze zelf veel van koken en ook van gezond eten. Het is helemaal mooi meegenomen als het dan ook een beetje duurzaam is.

Het werk bij De Buurtboer sluit daar goed bij aan: Loes plant lunches in en neemt deels de inkoop op zich. Zo kan ze alle leuke en lekkere producten inplannen bij klanten en hen voorzien van awesome lunches! Met name een uitgebreid salademenu vindt Loes leuk om te bedenken, maar van nieuwe producten of een keer iets onverwachts, zoals een Hartog rozijnenbrood, wordt ze ook vrolijk!

Raapstelen en purperkers

De meeste producten die op tafel verschijnen bij de Buurtboer, waren bij Loes reeds bekend. Alhoewel, tussen de vleeswaren zaten nog wel eens wat verrassingen, bijvoorbeeld kalfspastrami. Of verschenen er groenten op de lunchtafel die er gewoon heel anders uitzagen dan verwacht. Zoals raapstelen of purperkers.

Dubbele lagen

Op de broodjes van Loes gaat zelden één soort beleg. De beste combinaties zijn yoghurtdip met oude kaas Van Veen of bijvoorbeeld tomatentapenade onder geitenkaas. Toch zijn er enkele belegsoorten die op zichzelf op de boterham mogen. Bijvoorbeeld de zalmsalade van Henry of de linzenpaté. Deze laatste is sowieso een van Loes‘ favorieten, het is namelijk een uniek product van de Buurtboer. Soms ziet alleen de geitenkaas toch nog de kans schoon om samen op het broodje met de linzenpaté terecht te komen.  

Afwijkende voorkeuren

Stiekem baalt Loes wel een beetje als er al een lange rij staat voor het opscheppen van de salades. Ze heeft echter geluk dat haar voorkeuren niet altijd overeenkomen met de meeste van haar collega’s. De gerookte kip die bij veel collega’s in trek is, slaat Loes altijd over. De avocado is meestal wel al op, maar daar kan ze goed mee leven. Wel is het jammer als ze te laat is voor de  vis! De lunch begint Loes altijd met een salade, maar wisselt dit wel continu af met een broodje.

Gesmolten kaas

Wanneer gevraagd wordt waar je Loes middenin de nacht voor wakker kan maken, blijkt er een overheersend thema te zijn: gesmolten kaas. Lasagne, kaasfondue of een tosti. De tosti moet dan wel echt van goede huize komen; het liefst met brood van Bbrood en gemaakt in de pan. Daarbij worden niet alledaagse combinaties niet geschuwd: bijvoorbeeld geitenkaas met chili saus of met mango chutney!

Dragon Ball Z

Het broodtrommeltje dat vroeger in de rugzak van Loes meeging naar school was saai groen. Als ze toen eentje met een afbeelding had mogen kiezen, was dat met Pokémon geweest. Eigenlijk wil ze niet meer ergens komen te werken waar ze ooit zelf gesmeerde boterhammen mee moet nemen. Mocht dat wel het geval zijn, dan zou haar trommeltje gesierd worden door een personage uit de Japanse animeserie Dragon Ball Z. Dat is eigenlijk veel cooler dan Pokémon.

Sterrenlunch

Het zou fantastisch zijn om ooit een keer een lunch te eten die bereid is door een echte sterrenkok. Op de vraag met wie Loes dat dan vervolgens zou willen opeten, valt een lange stilte. Een (knap) beroemd persoon (bijvoorbeeld Ryan Gosling) lijkt haar namelijk helemaal niet zo leuk om als tafelgenoot te hebben. Liever peuzelt ze de lunch op met iemand die goede grappen en verhalen vertelt. Eigenlijk is haar vader wel iemand die ze naar een vijf-sterren lunch mee zou vragen, hij waardeert dat namelijk net zozeer als zijzelf.