Caroline in gesprek met 7 Ditches

De Buurtboer verovert de zakelijke markt

Haar wereld bestond – privé en professioneel – uit e-nummers, magentronmaaltijden en ongezonde snacks en daar was ze he-le-maal klaar mee. Caroline van der Lande van de Buurtboer focust nu op gezonde groei en lokaal eten.

Van der lande: ‘Bedrijfscatering is een hele andere markt dan consumentenvoeding. De business-to-business cateringmarkt stond lange tijd bekend om de plastic kaas en de smakeloze boterham. Gelukkig zie je dat er steeds meer moeite wordt gedaan om lokale leveranciers, ambachtelijke producten en beleving aan het menu toe te voegen. Dat past steeds meer bij deze tijdsgeest.’

‘Het is een complexere markt om zomaar even in te stappen. Wij hebben toch wel een voorsprong op andere grote partijen omdat wij de eerste waren die ambachtelijk, lokaal eten naar de bedrijfskantine bracht,’ aldus Van der Lande.
Het bedrijf zit nu op vijf miljoen omzet per jaar en wil binnen twee jaar naar twaalf miljoen groeien. Dat vraagt om een scalable business model. De Buurtboer heeft voor een abonnementenmodel gekozen. Van der Lande licht toe hoe zij en haar compagnon doorontwikkelen en groeien – op een gezonde manier.

Wil je meer informatie over de Buurtboer en de lunch bij jou kantoor, klik dan hier