De Buurtboer lanceert warme lunch

Het is inmiddels alweer twaalf jaar geleden dat Caroline en Nikki de Buurtboer lanceerden. Hun inspiratie? Het bammetje met plastic kaas en verlepte sla uit de bedrijfskantine. Vandaag de dag is onze slogan: ‘De bedrijfslunch waar iedereen blij van wordt’. En als we zeggen iedereen, bedoelen we ook iedereen. Dus ook die mensen die blij worden van een warme lunch.

Bedrijfslunch ondergeschoven kindje

De Nederlandse bedrijfslunch is traditioneel gezien een ondergeschoven kindje. Een kadetje met plastic kaas met een verlept slablaadje, daar kan niemand genoeg energie uithalen om de hele dag goed werk te leveren. Tegelijkertijd wordt samen eten bij de meeste bedrijven gezien als een belangrijk sociaal onderdeel van de werkdag. Dan moet je wel iets op tafel zetten waar je mensen blij van worden. Toen Caroline en Nikki twaalf jaar geleden de Buurtboer startten, was het dan ook hun missie om bedrijfslunches te leveren volgens drie speerpunten: vers, ambachtelijk en gemakkelijk. Ze benaderen lokale en duurzame leveranciers voor hun lekkerste producten en begonnen met het leveren van lunches op maat, op basis van smaakvoorkeuren, de samenstelling van het team en feedback van de klant.

Met iedereen bedoelen we ook echt iedereen

Inmiddels is onze slogan: ‘De bedrijfslunch waar iedereen blij van wordt’. Maar hoe lekker ons ovenverse brood en onze knisperende salades, seizoenssoepen en huisgemaakte spreads ook zijn, er zijn ook mensen die pas blij worden als ze een warme maaltijd krijgen tijdens de lunch. Neem bijvoorbeeld de Franse, Italiaanse of Poolse expat. Die wordt echt niet blij van een 100% desem boterham van Jordy’s Bakery met oude kaas van ‘t Groene Hart en een glas ambachtelijke melk van de Weerribben de Weerribben. Zij worden pas gelukkig van een heerlijke warme maaltijd.

Over smaak valt niet te twisten

Daarom hebben wij nu een groot assortiment aan warme maaltijden gelanceerd, met vlees of kip, maar ook vega of vegan, stuk voor stuk met liefde gemaakt. Van dezelfde lokale, duurzame, lekkere leveranciers als waar onze andere producten vandaan komen. En natuurlijk hebben we ze zelf eerst uitgebreid getest. Wat dat betreft is ons team bij de Buurtboer een afspiegeling van de wereld om ons heen. De een geniet van een warme maaltijd en de ander houdt toch liever vast aan een verse boterham met 1 van één onze versgemaakte spreads. Over smaak valt nu eenmaal niet te twisten, maar wat je smaak ook is, van een lunch van de Buurtboer word je gewoon blij.

Meer weten?

De Buurtboer zet zich in voor het verbeteren van de lunchcultuur bij werkend Nederland. Bevinden zich onder jouw medewerkers ook fans van warme lunches? Bestel dan nu een (warme) proeflunch of neem contact op om eens over je wensen te praten. We helpen je graag!