De perfecte lunch samenstellen? Zo doen wij dat

Wij leveren een bedrijfslunch waar iedereen blij van wordt. Daar komt nogal wat bij kijken. In deze blog vertelt Sascha Engelsma, Customer Service Specialist en Inkoop, hoe zij en haar collega Carlijn dat doen. Een kwestie van een gezonde nieuwsgierigheid naar de klant combineren met de juiste slimme tools.

Serieuze belofte

Wij zeggen dat we een bedrijfslunch leveren waar iedereen blij van wordt, en die belofte nemen we heel serieus. Dat begint al bij de onboarding van een klant. Onze accountmanager kijkt samen met de klant naar de gewenste samenstelling van de lunches. Wil je meer brood, meer salade of meer soep? Zo krijgen we een goed beeld van de wensen van elke klant. Op donderdag kijken wij met het team naar het aantal bestelde lunches en de specifieke wensen die zijn binnengekomen. Op basis daarvan plannen we de lunches in voor de aankomende week.

Leuk om klanten te verrassen

Mijn collega Carlijn en ik zijn samen verantwoordelijk voor de gecombineerde functie van klantenservice en inkoop. Dat maakt dat we heel precies kunnen inspelen op wensen van klanten. We kennen onze klanten goed, en we weten precies wie wat lekker vindt. Omdat we ook de inkoop doen, is het voor ons echt een uitdaging om klanten regelmatig met nieuwe producten te verrassen. Dat maakt ons werk extra leuk. Maar we krijgen natuurlijk ook weleens gewoon vragen naar een bepaald product: daar gaan we dan mee naar onze leveranciers. Zo vroeg een klant laatst om een frisse salade, dan gaan we echt op zoek naar een salade die helemaal aan de wensen van die klant voldoet. En na het uitbreken van het coronavirus hebben we een aantal dingen uit ons assortiment moeten schrappen, waaronder de Baba Ganoush. Meerdere klanten vragen daar inmiddels naar, dus komt deze nu regelmatig terug in ons wisselassortiment.

Een portal, een app en een beetje gezonde nieuwsgierigheid

De bedrijven voor wie we lunches verzorgen werken met een portal-omgeving: Mijn Buurtboer. Daarin kan ons contactpersoon aangeven voor hoeveel mensen er de komende week een lunch nodig is en of er nog specifieke voorkeuren zijn. In die omgeving kunnen ze ook aangeven welke producten goed vallen en welke minder goed. Als ze bijvoorbeeld een brood niet zo lekker vinden, kleurt dat artikel rood. Vinden ze iets heel lekker, kleurt het groen. De medewerkers zelf hebben de beschikking over een app: daarin geven ze aan of ze op kantoor zijn, of ze mee lunchen en of er nog individuele wensen zijn. Met alle dieetwensen en allergieën kunnen we rekening houden. Maar we horen ook dingen natuurlijk. Als iemand aangeeft dat een specifieke salade heel lekker was, dan slaan we dit op en komt die salade regelmatig terug. De combinatie van slimme digitale hulpmiddelen met een goede persoonlijke relatie, dat maakt ons werk zo leuk. Zo weten we precies wie we waar blij mee maken. We hebben hier inmiddels zo veel ervaring mee, dat wij vaak beter weten wat de wensen van de klant zijn dan de klant zelf. Een officemanager die boodschappen online bestelt doet dat er immers ‘even bij’. Wij weten met onze 13 jaar ervaring precies hoe we dat varkentje moeten wassen. We weten zelfs wat de verhouding man/vrouw betekent voor wat we moeten leveren.

MEER WETEN?

Ook weer naar kantoor? We denken graag mee met de lunch! Neem gerust contact op om eens over jouw wensen te praten. We helpen je graag!