De werkkostenregeling. Niet sexy, wel aantrekkelijk

De werkkostenregeling. We weten het, het is geen supersexy onderwerp. Toch biedt het een mooie mogelijkheid om op een fiscaal aantrekkelijke manier je medewerkers een stukje extra waardering te geven. Misschien toch maar even lezen dan…

Onbelaste vergoedingen

Via de werkkostenregeling (WKR) kun je als werkgever onbelaste vergoedingen aan je medewerkers geven. Dat mogen ook zaken zijn waar medewerkers privé voordeel van hebben, zoals bureaustoelen of kantoorartikelen voor de thuiswerkplek, sportabonnementen personeelsuitjes en kerstpakketten. Of een lekkere, gezonde lunch natuurlijk.

Extra potje van 5.200 euro

In 2021 is de WKR, in verband met het uitbreken van het coronavirus, verruimd, van 1,7% naar maar liefst 3 procent over de eerste 400.000 euro van de loonsom. Dat betekent dat er een extra bedrag 5.200 euro belastingvrij aan werknemers mag worden besteed. In 2022 wordt dit percentage verlaagt naar 1,7 over de eerste 400.000 euro van de loonsom, zo werd op Prinsjesdag bekend gemaakt. Na 2022 wordt het verder verlaagd naar 1,18 procent, wat nog steeds een vrije ruimte is van 6.800 euro.

Normbedragen

Voor maaltijden, waaronder dus ook de lunch, werkt de belastingdienst met zogenaamde normbedragen. Ongeacht de prijs van de lunch moet de werkgever een vast bedrag van € 3,35 per dag bij het belastbaar loon optellen, minus de eventuele eigen bijdrage van de medewerker. Het maakt dus niet uit of de lunch in werkelijkheid € 2,50 of € 8,- per dag kost. Daar komt bij dat de kosten boven de € 3,35 niet belast zijn met loonheffingen.

WKR in de praktijk

Wat we vaak zien is dat medewerkers via de loonstrook meebetalen aan de lunch. Stel je voor dat een lunch € 5,- per persoon per dag kost en je als werkgever het normbedrag via de salariëring inhoudt. Als werkgever betaal je dan het verschil tussen de € 3,35 die je inhoudt en het bedrag van de lunch, dit komt dus neer op € 1,65 per persoon per lunchdag. Je hoeft als werkgever dus geen rekening te houden met loonheffingen als je het normbedrag hanteert en er hoeft geen rekening te worden gehouden met de ruimte van de werkkostenregeling. Zo kan je een lekkere en uitgebreide lunch aanbieden zonder dat je als werkgever ruimte vrij hoeft te maken binnen de werkkostenregeling.

Nog even de voordelen van een lekkere lunch – voor het geval je het vergeten was

Een lekkere lunch is een blijk van waardering naar je medewerkers. Het verhoogt de productiviteit, draagt positief bij aan de bedrijfscultuur en een gezonde lunch vermindert het ziekteverzuim. Door de normbedragregeling is het een fiscaal aantrekkelijke manier om je medewerkers iets extra’s te geven.

MEER WETEN?

De Buurtboer zet zich in voor het verbeteren van de lunchcultuur bij werkend Nederland. Onze slogan is niet voor niets ‘De bedrijfslunch waar iedereen blij van wordt’. Gun je jouw medewerkers ook een lekkere en gezonde lunch? Bestel een proeflunch of neem contact op om eens over jouw wensen te praten. We helpen je graag!