Een Japanse zomer met de Buurtboer

Deze zomer neemt een Buurtboer of Buurtboerin je mee naar hun 4 verschillende vakantielanden. Iedere twee weken nemen we dit land nader onder de loep en kijken we naar de verschillende lunch tradities. Het eerste land is Japan, het favoriete vakantieland van onze collega Stijn. Om deze reis compleet te maken, ontvang je het favoriete gerecht van onze geliefde Buurtboer of Buurtboerin gratis bij de bedrijfslunch. Niet alleen de Japanse, maar ook de Oosterse keuken speelt een rol in onze bedrijfslunch voor de komende week. Itadakimasu, eet smakelijk!

Lunch volgens de Japanse keuken

De Japanse keuken kenmerkt zich niet alleen door sushi, alhoewel zeevruchten, rijst en zeewier in bijna iedere traditioneel Japanse maaltijd te vinden zijn. In de Japanse keuken ligt de focus op verse, seizoensgebonden ingrediënten van hoge kwaliteit.

Japanners lunchen vaak met een Bento, een lunchbox gevuld met vis of vlees, rijst en groenten. Deze traditie is ooit begonnen door Japanse huisvrouwen die heel zorgvuldig een gezonde en aantrekkelijke maaltijd inpakten voor hun echtgenoten en kinderen.

Op Japanse kantoren lunchen collega’s vaak samen, echter wel vaak in stilte. Er heerst een bepaalde mate van solidariteit waarbij iedereen tegelijkertijd eet. De Japanse uitdrukking “onaji kamameshi wo kuu” betekent letterlijk “allemaal uit dezelfde pot eten”, maar betekent eigenlijk “we begrijpen elkaar allemaal”. Op deze manier maken Japanse collega’s met elkaar contact en krijgen onderlinge relaties een extra dimensie. Iets waar we bij de Buurtboer ook dagelijks mee bezig zijn!

Een tip voor Japan, van onze Buurtboer Stijn

Stijn van de Buurtboer kiest Japan als zijn favoriete vakantieland. En waarom? “De architectuur, tradities, kunst en omgeving zijn adembenemend”. Ook traditioneel Japans eten kan volgens Stijn niet ontbreken. “Het mooie aan de Japanse keuken, is dat het eten gebaseerd is op verse en lokale ingrediënten met zo min mogelijk bewerking. De natuurlijke smaken worden extra benadrukt. Zowel lekker als gezond.”

Ondanks dat hij zijn reis heeft moeten uitstellen door corona, heeft hij een goede tip om te delen. “Mount Fuji beklimmen! En het kasteel van Osaka bezoeken.” Mount Fuji is een monumentale berg van wel 3.776 meter hoog. Het hoogtepunt is het eindeloze uitzicht vanaf de top. De indrukwekkende 42 meter hoge toren van het kasteel kent een rijke geschiedenis met een prachtig uitzicht over Osaka.

Bedrijfslunch met een Japanse twist

De filosofie van de Japanse keuken willen we bij de Buurtboer een rol laten spelen in de bedrijfslunch. Deze week ontvang je daarom onze bedrijfslunch met een Japanse twist. Je kunt voor Japanse en Oosterse opties kiezen, naast de reguliere lunch die je van ons gewend bent. Een kleine greep uit het assortiment:

  • Japanse noedelsoep met miso, zeewier en bospaddestoelen;
  • Indiase linzensoep met garam masala;
  • kikkererwtensoep met sesam en gepofte knoflook;
  • miso spread;
  • oosterse uienchutney;
  • tandoori yoghurtspread;
  • en als cadeautje uiteraard Stijn’s favoriete Japanse gerecht: verse sushi of gyoza.

Wil je deze zomer ook genieten van smaaksensaties vanuit alle hoeken van de wereld? Neem hieronder contact met ons op en krijg een voorproefje van de Japanse keuken tijdens je bedrijfslunch

Probeer de Buurtboer een week uit

Vraag vrijblijvend een proefweek aan en ontvang bij je eerste week proeven 25% korting!

"*" indicates required fields

Hidden
Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.