‘Er is altijd ruimte over om een ander te helpen’

In deze video vertelt Caroline van der Lande, oprichter van de Buurtboer, hoe de Buurtboer omgaat met de zakelijke gevolgen van de coronacrisis en wat ze aan positiefs meeneemt uit deze periode.

Positieve draai

We schreven al in eerdere blogs dat de coronacrisis er flink heeft ingehakt bij de Buurtboer. Maar al na de eerste heftige week, vonden we gelukkig de ruimte om uit te zoomen. Waar zitten de opportunities en wat kunnen we doen om aan dit alles toch een positieve draai te geven en in de actiemodus te komen?

Thuisbezorgen en eenpersoonslunches

Al heel snel zagen we dat de standaard online supermarkten de vraag van consumenten naar thuisbezorging niet meer aan konden. Dat was voor ons natuurlijk een logische vervolgstap. We hebben de Buurtwinkel opgetuigd, een webshop met de ambachtelijke en verse producten van onze leveranciers, zodat we de Buurtboer-producten ook bij consumenten kunnen thuisbezorgen. Inmiddels zijn we alweer met iets nieuws bezig. Binnenkort vertellen we daar meer over, maar het heeft iets te maken met eenpersoonslunches op kantoor, uiteraard van dezelfde leveranciers en kwaliteit die iedereen van ons gewend is.

Hulp van alle kanten

Wat ik heel bijzonder vind aan deze periode is dat we van alle kanten hulp krijgen. We hebben zelfs een hele billboardcampagne aangeboden gekregen! Ook als ik om hulp vraag, zijn mensen heel erg bereid om die ook echt te bieden. Er is toch een andere sfeer ontstaan. We zien het ook bij onszelf, hoe moeilijk deze periode ook is, ook bij de Buurtboer vinden we nog steeds ruimte om anderen te helpen. Durf te vragen om hulp, juist in deze tijd.

Blijf positief

Bij de Buurtboer blijven we positief. Maar we hopen dat iedereen snel weer, volgens de nieuwe regels, naar kantoor mag en dat we weer met collega’s van de lunch kunnen gaan genieten. Dan kunnen wij weer vol aan de bak. Blijf positief, en hou die positieve energie vast!