Extra geld van de overheid voor een blijere thuiswerker?

Stonden we net weer massaal te trappelen om af en toe naar kantoor te gaan, moeten we weer terug achter de keukentafel. Balen voor werkgevers, maar ook voor werknemers. We missen elkaar, de dynamiek, en natuurlijk: de lunch. Maar daar is iets aan te doen!

Simpelweg balen

Ik denk dat we het allemaal herkennen, gingen we net weer mondjesmaat naar kantoor, zitten we wéér thuis. In de eerste maanden zagen de meeste mensen het thuiswerken nog wel positief in, maar inmiddels is iedereen een beetje thuiswerkmoe. We missen onze collega’s, we missen de dynamiek van samen ergens voor gaan en we hebben behoefte aan interactie. Dit hele gedoe bezorgt menig ondernemer slapeloze nachten, maar vergeet niet, voor je medewerkers is het ook simpelweg balen. Het duurt lang, het is saai, het wordt een beetje uitzichtloos.

Complimentje via de telefoon

Als je als werkgever op de werkvloer rondloopt, is het vrij eenvoudig je medewerkers te motiveren. Je zorgt voor goede werkomstandigheden, je deelt zo nu en dan een welgemeend compliment uit, je viert successen, én je zorgt voor een lekkere, goed verzorgde lunch tussen de middag. Die werkomstandigheden, daar zijn je mensen nu grotendeels zelf verantwoordelijk voor, dat complimentje landt ook niet echt lekker via de telefoon en als er al een succesje te vieren valt op dit moment, doe je dat met een digitale Microsoft Teams-borrel. Hoe gezellig. Maar één ding kan je je mensen nog wel geven: die lekkere, goed verzorgde lunch tussen de middag. Daar hebben wij namelijk de Thuiswerk Coupon voor in het leven geroepen.

Zonde om dat potje te laten liggen

En laat de overheid je daar nou een mooi extra potje geld voor geven. Door de werkkostenregeling te verruimen is er – voor 2020 althans – in totaal een bedrag van circa 5.200 euro vrijgegeven, dat je belastingvrij aan je werknemers weg mag geven. Dat is bijna een verdubbeling. Toch wordt het door veel werkgevers niet ingezet, want zo’n regeling is lastig, saai en slaapverwekkend. Zonde toch? Ik zou zeggen: doe er je voordeel mee!

Maak een mooi gebaar

Onder onze klanten zien wij veel animo om de Thuiswerk Coupon in te zetten. Het is een mooi gebaar naar je mensen: we weten dat het voor jullie ook niet gemakkelijk is, we see you, we hear you, we feel you. Hou vol! Bovendien: op kantoor maak je toch ook kosten voor de werknemerslunch, en die kosten maken je medewerkers nu zelf. Dus waarom niet zo oplossen? Iedereen blij: werkgever en werknemer.

Hoe werkt de Thuiswerkcoupon?

Meld je aan via dit contactformulier. Wekelijks of maandelijks – waar je voorkeur naar uitgaat – ontvang je als werkgever de bestelde coupons van 30, 50 of 100 euro. Dan begint het leukste deel: maak je mensen blij! Ze kunnen hun coupon verzilveren in de Buurtwinkel, door precies die verse, duurzame en ambachtelijk geproduceerde producten uit te kiezen waar zij blij van worden. De bestellingen worden bij medewerkers thuisbezorgd.