“Het Buurtboer-team is heel flexibel en denkt echt met ons mee”

VIKTOR is het low-code platform dat ingenieurs in staat stelt om heel eenvoudig gebruiksvriendelijke web-apps te bouwen. Noor Bilstra is People & Culture specialist bij VIKTOR. Het is haar taak om te zorgen dat het goed gaat met het team. In deze blog vertelt Noor hoe een goede lunch van de Buurtboer daaraan bijdraagt.

Automate the boring, engineer the awesome!

VIKTOR is een applicatie-ontwikkelingsplatform waarmee ingenieurs heel snel en eenvoudig hun eigen webapplicaties kunnen bouwen met Python. Met VIKTOR maak je van kennis een troef. Onze slogan? Automate the boring, engineer the awesome! Ons team brengt de engineering- en bouwsector samen, versnelt de digitale transformatie en draagt zo bij aan een betere wereld.

Tijd om te connecten met elkaar

Als People & Culture specialist zorg ik, samen met mijn collega Thamar, dat het goed gaat met ons team. Samen lunchen hoort daarbij natuurlijk, want naast alle inhoudelijke zaken is het ook belangrijk tijd te nemen om elkaar op een informele manier te ontmoeten en te connecten met elkaar. We zijn benaderd door de Buurtboer en hun concept sprak ons enorm aan. Vooral het feit dat ze samenwerken met lokale, duurzame, biologische en ambachtelijke producenten, dat past helemaal bij ons.

Een feestelijke lunch

Aan het begin van de week delen we de officeplanning met het team en daarin staat ook op welke dag de lunch van de Buurtboer komt. We merken echt dat dat een extra reden voor medewerkers is om die dag op kantoor te werken. We zetten de lunch rond het middaguur neer, en hoewel er geen officiële regel is, zien we dat mensen echt even tijd nemen voor de lunch. De Buurtboerlunch wordt echt gezien als iets feestelijks. Zelf ben ik gek op de biologische kazen van de Buurtboer. Soms zit er ook zalm bij van Vis van Henry, die is ook heel speciaal. Maar mijn favoriet is het brood. Je proeft dat het ambachtelijk gebakken brood is zonder vershouders of andere toevoegingen. Zalig!

Geen verspilling

Door de lunches goed en precies op maat in te plannen, helpt de Buurtboer voedselverspilling tegen te gaan. Doordat ze ons vragen welke medewerkers op welke dagen meelunchen weten ze precies met hoeveel personen er rekening moet worden gehouden.
Als er toch producten bij de Buurtboer achterblijven, worden die naar de Voedselbank gebracht. Dat vinden wij een mooi streven. Zelf plannen we de Buurtboerlunch met opzet aan het begin van de week. Zo kunnen we de voedingsmiddelen die eventueel overblijven later in de week nog opeten. We hebben speciaal voor dat doel een extra koelkast, zo blijft alles lekker vers.

Flexibel

De samenwerking verloopt heel goed. Het Buurtboer-team is heel flexibel en denkt echt met ons mee. We nemen wekelijks af en als er onduidelijkheid is over wie wanneer naar kantoor komt, gaat de Buurtboer daar flexibel mee om. Ze denken in mogelijkheden en dat werkt heel fijn.