Hoe maak je van terug naar kantoor gaan een feestje?

Toen de pandemie begon, vonden de meeste werkgevers, maar ook werknemers het even slikken: thuiswerken. Inmiddels zijn we een flinke tijd verder en is het gros de nieuwe manier van werken gaan waarderen. Toch kun je als werkgever verschillende redenen hebben waarom je je medewerkers graag weer wat vaker op kantoor ziet. Om deze beweging richting de oude situatie aantrekkelijk te maken, is het belangrijk dat je een werkomgeving aanbiedt die bij de activiteiten van je medewerkers aansluit, maar ook dat er rekening wordt gehouden met de werk-privébalans. Hier lees je er alles over!

Maak ruimte voor verbinding onder collega’s

Wanneer er verbinding onder collega’s bestaat, is er sprake van een positieve werksfeer. Iets wat niet alleen prettig is voor de werknemers, maar ook de bedrijfsresultaten ten goede komt. Een open bedrijfscultuur ligt aan de basis van verbinding. Er zijn uiteraard praktische manieren om dit te bewerkstelligen. Zo kun je bijvoorbeeld wat regelmatiger bedrijfsuitjes organiseren, het samen pauze houden stimuleren (onder het genot van een heerlijke bedrijfslunch) en wandelmeetings organiseren.

Gebruik het De Buurtboer spel om te socializen

Binding en gezelligheid onder collega’s kun je uiteraard ook realiseren door spelletjes met elkaar te spelen. Nu zou dat online kunnen, maar denk er bijvoorbeeld ook eens aan om gezellig te gaan kwartetten. Het De Buurtboer-spel ontvang je vanaf nu gratis bij de lunch. En een extra nuttige tip van De Buurtboer: tijdens de lunch wordt er niet over werk gepraat.

Leg de focus op flexibiliteit

Velen die langzaamaan weer vaker op kantoor moeten verschijnen, hebben daar een zwaar hoofd in. De reistijd wordt vaak als reden genoemd, maar ook de flexibiliteit die men verwacht te verliezen. Thuis kun je je tijd immers grotendeels zelf indelen, op kantoor word je meer gestuurd. Voor werkgevers wacht dan ook de uitdaging om flexibiliteit prioriteit te geven. Zo worden collega’s niet alleen productiever, maar ook gelukkiger én blijft er een betere balans tussen werk en privé bestaan. Pas bijvoorbeeld flexibele werktijden toe en plan meetings wanneer het kan online in.

Geniet van een ambachtelijke lunch samen met je collega’s

Zeker tijdens een drukke werkdag op kantoor kan het nogal eens voorkomen dat men snel achter de computer even de lunch ‘naar binnen werkt’. Het gevolg: een gebrek aan momenten van ontspanning en gelegenheden om een sterkere band met collega’s op te bouwen. Daar bedachten de oprichters van De Buurtboer een oplossing voor: de ambachtelijke lunch, bestaand uit enkel verse en lokale producten. Met ieders persoonlijke behoeften en voorkeuren kan rekening worden gehouden. Collega’s genieten zo van een gezellig moment samen. Bovendien is de gezonde voeding een ware productiviteitsbooster!

Probeer de Buurtboer twee weken uit

Vraag vrijblijvend een proefweek aan en ontvang bij je eerste week proeven 20% korting!

"*" indicates required fields

Hidden
Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.