Hoe wordt er geluncht op kantoor?

We krijgen bij de Buurtboer vaak vragen over onze nationale ambities en onze mening over de Hollandse lunchcultuur. Dat Nederlanders vaak graag een eigen bammetje meenemen weten we, maar onze lunchcultuur heeft meer typeringen. Onderzoek naar lunchgewoontes bij 10 Europese landen geeft dat mooi weer. Hieruit blijkt dat 21 procent van werkend Nederland zijn lunch regelmatig achter het bureau of op de werkplek eet. Iets meer dan de helft van alle werknemers legt elke dag zijn werk neer om te pauzeren, maar liefst 28 minuten (versus Spanje bv met 47 minuten). Dit is het laagste percentage van de onderzochte landen in Europa.

Op de vraag met wie er wordt geluncht, antwoordt 65 procent dat meestal met (bevriende) collega’s te doen. Bij 71 procent van de Nederlandse bedrijven is de werknemer redelijk flexibel in het bepalen wanneer en waar er wordt geluncht; De belegde boterham is in Nederland nog steeds het favoriete lunchgerecht, gevolgd door fruit, warme snacks en een kommetje soep.

Uiteraard is het preken voor eigen parochie dat wij als lunchleverancier vinden dat lunchen achter je bureau niet meer van deze tijd is. Hoe druk je ook bent, even van je werkplek en een moment nemen om op te laden en lekker te eten, komt je productiviteit alleen maar ten goede. Benieuwd of de Buurtboer lunch ook bij jou op kantoor past? Neem contact met ons op!

Bron: European Eating at Work, uitgevoerd door TNS en Compass Group, 2016