“Iedereen kijkt altijd uit naar de Buurtboer dagen”

JEX is een Rotterdams softwarebedrijf dat oplossingen ontwikkelt voor de uitzendbranche. Het team groeit als een razende. En om de teamspirit er goed in te houden, wordt er altijd gezamenlijk geluncht. In deze blog vertelt Ismay Dissel, Officemanager bij JEX, waarom samen lunchen zo belangrijk is en wat er zo fijn is aan de lunches van de Buurtboer.

Enorme groei

JEX is een softwareorganisatie die zich voornamelijk richt op het ontwikkelen van oplossingen om vraag en aanbod op de flexibele arbeidsmarkt bij elkaar te brengen. We bieden een heel breed portfolio, twee voorbeelden hiervan zijn JEX Backoffice en ons platform JEX Works. JEX Works brengt uitzendbureaus en opdrachtgevers die vacatures open hebben staan samen en JEX Backoffice regelt, zoals de naam al zegt, de backoffice van uitzendbureaus. “Toen ik hier een jaar geleden kwam werken, was ik de 52e medewerker. Inmiddels is ons team uitgegroeid tot zo’n 160 medewerkers. Dit is een enorme groei in erge korte tijd. Hierdoor is ons kantoor aan de Honingerdijk in Rotterdam inmiddels te klein geworden en ontkomen we er niet aan dat collega’s regelmatig thuiswerken. Toch is iedereen wekelijks meerdere keren op kantoor te vinden. En dan is het natuurlijk extra fijn als er een goede lunch klaarstaat!”

SAMEN LUNCHEN IS GOED VOOR DE TEAMSPIRIT

Samen lunchen was altijd al een belangrijk onderdeel bij JEX. “Maar zeker met deze enorme groei, is het cruciaal om elkaar regelmatig te zien en te spreken in een informele setting. Zo houden we de teamspirit in stand. Voorheen bestelde ik de lunch zelf, bij de bekende grote supermarkten. Dat bestond onder andere uit brood, beleg en yoghurt. Eigenlijk een beetje de standaarddingen. Op een gegeven moment ben ik met onze Operationeel Directeur aan tafel gaan zitten om eens te onderzoeken hoe we de lunch beter en gezonder konden maken. En als je daarop Googelt, komt er eerlijk gezegd niet veel naar voren. Ik heb toen drie bedrijven, waaronder de Buurtboer, een mail gestuurd. De Buurtboer kwam verreweg met het meest prikkelende, complete en interessante aanbod en hun manier van communiceren sprak me direct aan. Ook de variatie die ze bieden vinden we echt van toegevoegde waarde. We hebben uiteindelijk gekozen voor de soepen en salades. Die zijn overigens steeds weer verschillend en ook heel leuk afgestemd op het seizoen.”

KIEZEN VOOR LOKALE LEVERANCIERS

JEX investeert in sociale impact. Dat komt tot uiting in de samenwerking met The Social Handshake, maar ook op andere manieren. “Wij zijn een Rotterdams bedrijf en dat willen we ook blijven. Als we een glazenwasser of loodgieter zoeken, kijken we ook eerst of we lokaal een oplossing kunnen vinden. En op de dagen dat ik zelf onze lunch verzorg, kies ik tegenwoordig ook voor de lokale bakker en slager. De Buurtboer heeft een vestiging in Rotterdam en kiest voor ingrediënten van lokale, duurzame, biologische en ambachtelijke producenten. Dat doet ons wat. Ook het feit dat de Buurtboer actief bijdraagt aan de strijd tegen voedselverspilling, vinden we belangrijk. Ik let ook op wat er in een week overblijft en dan pas ik mijn bestelling de week erna daarop aan. Blijft er toch brood over? Dan doneren we dat aan een daklozenopvang in de buurt.”

FAN VAN pasta-KAASSALADE

“Zelf vind ik alles wat ik tot nu toe heb geprobeerd echt superlekker. Je proeft gewoon dat het vers bereid is. Maar bovenaan mijn lijstje staat met stip de kaas-pasta-salade, daar word ik echt heel blij van. Iedereen kijkt altijd uit naar de maandag en de donderdag, onze Buurtboerdagen. Wat wij ook heel leuk vinden, zijn de extraatjes. Zo was er met Pasen een heerlijke Paasbox gevuld met verse sapjes, een paasstol, eieren van de boer, ambachtelijke kazen en andere lokale delicatessen. Dat is toch geweldig?!”

MEER WETEN?

Ook zin om samen met je collega’s te genieten van een lekkere en gezonde lunch? We denken graag met je mee. Meld je aan of neem eerst vrijblijvend contact op om eens over jouw wensen te praten.