Kerst op kantoor: zo doe je dat

Met de feestdagen op komst vragen veel bedrijven zich af hoe ze kerst het beste kunnen vieren op kantoor. Organiseer je een kerstborrel of een kerstlunch? En hoe versier je het kantoor op feestelijke wijze? Bepaal het type viering op basis van wie je medewerkers zijn en wat je denkt dat ze leuk vinden. Een uitgebreide kerstviering heeft verschillende positieve effecten op medewerkers, waaronder dat ze productiever en gemotiveerder zijn. Met onderstaande tips is een feestelijke kerstviering op kantoor een fluitje van een cent!

De voordelen van kerst vieren op kantoor

Het vieren van kerst op kantoor is niet alleen gezellig, maar het heeft ook verschillende voordelen voor je team. Door uit te pakken tijdens de kerstborrel of kerstlunch laat je je medewerkers zien dat je ze waardeert en boost je de teamspirit. Voor medewerkers is het een ongedwongen manier om met elkaar te kletsen en elkaar beter te leren kennen. De bestaande connecties worden versterkt en wie weet ontstaan er mooie nieuwe connecties. Alle positieve gevoelens rondom een heerlijke kerstlunch zorgen ervoor dat de productiviteit en motivatie van je medewerkers verhoogt wordt, wat goed voor het team en het bedrijf is.

Plan een kerstborrel

Een leuke manier om kerst op kantoor te vieren is door een kerstborrel te organiseren. De laatste vrijdag voor de feestdagen is hier het uitgelezen moment voor. Je stop met z’n allen eerder met werken en luidt de feestdagen als team in. Voor een geslaagde kerstborrel zorg je voor een versierd kantoor en voor voldoende hapjes en drankjes. Laat je waardering voor het team blijken door als manager een korte speech te geven of zorg voor een verrassend kerstcadeau voor de medewerkers. Vervolgens hoef je alleen de kerstmuziek nog aan te zetten en ben je klaar voor een spetterende kerstborrel. Tip: download hier de Buurtboer kerst-playlist om alvast in de sfeer te komen!

Versier het gehele kantoor

Om in de sfeer te komen, versier je het kantoor in kerstsfeer. Een kerstboom mag niet ontbreken en deze versier je rijkelijk. Wanneer je een duurzame keuze wilt maken, kun je het beste voor een echte kerstboom kiezen. Het lijkt misschien duurzamer om een nep kerstboom neer te zetten, maar dit is pas het geval wanneer je deze zo’n 16 jaar op rij gebruikt. De beste manier om duurzaam een kerstboom op kantoor te krijgen, is door er eentje te adopteren of te huren. Je hebt dan een boom met kluit die na de feestdagen weer in de grond gezet kan worden. De boom hoeft dus niet verbrand te worden, maar kan het volgende jaar opnieuw in jouw kantoor of ergens anders komen te staan. Naast een kerstboom kies je ook voor gezellige kerstverlichting om in de sfeer te komen. Zet hier en daar wat kerstdecoratie neer, zorg voor kerststerren op kantoor of versier met nepsneeuw.

Organiseer een kerstlunch

Liever geen borrel op kantoor organiseren? Een mooi alternatief voor de borrel is de kerstlunch. Zorg ervoor dat je ruim op tijd de catering van de kerstlunch organiseert, want je bent niet het enige bedrijf dat vlak voor de feestdagen een kerstlunch organiseert. Kies voor een mix van gezonde en verse ingrediënten en heerlijke snacks die bij de feestdagen horen. Met de kerstlunch van de Buurtboer zet je knisperende salades en seizoensgebonden soepen op tafel, net als vers gebakken brood, ambachtelijke kazen, huisgemaakte spreads en heerlijke sapjes. We werken samen met lokale leveranciers die de lunchproducten met veel liefde maken. Wil je samen met je collega’s genieten van een heerlijke kerstlunch? Neem hieronder contact met ons op!

Probeer de Buurtboer een week uit én ontvang een gratis kerstlunch in december

"*" indicates required fields

Hidden
Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.