Kerst vieren op een duurzame manier

Bij de Buurtboer zien we kerst als het uitgelezen moment om de teamspirit op kantoor te boosten. Samen met onze collega’s luiden we de feestdagen op een feestelijke manier in. Het is niet voor niets “… the most wonderful time of the year!” Duurzaamheid is een thema dat wij graag centraal stellen, zo ook tijdens de feestdagen. Kerst op kantoor kan zorgen voor flink wat verspilling: weggegooid cadeaupapier en verpakkingen, voedselverspilling en de impact van een plastic kerstboom. Dit jaar doen wij het anders! In deze blog delen we onze tips om kerst op kantoor te vieren, op een duurzame manier.

Duurzame kerst op kantoor

Er zijn allerlei dingen die je kunt doen voor een duurzame kerst op kantoor. Qua decoratie kun je denken aan een duurzame kerstboom, bijvoorbeeld door deze te huren of te adopteren. De kerstboom wordt na de feestdagen weer geplant en doet zo meerdere jaren dienst. Kerstverlichting op kantoor is gezellig, maar hoeft niet dag en nacht te branden. Zorg voor duurzame ledverlichting en zet deze uit wanneer er niemand op kantoor is. Wil je een kerstpakket of –cadeau aan medewerkers geven? Maak een duurzame keuze door herbruikbare dingen te geven of door een activiteit cadeau te doen.

Gebruik herbruikbaar bestek en glazen

Met een grote groep mensen is het verleidelijk om voor wegwerpborden en –bestek te kiezen, maar dat is geen duurzame keuze. In plaats daarvan gebruik je herbruikbare items die je al op kantoor hebt of die je huurt in combinatie met een kerstlunch. In dat tweede geval hoef je de borden, het bestek en de glazen vaak niet eens zelf af te wassen. Een andere mogelijkheid is om iedereen te vragen om een bord, bestek en een glas mee te nemen naar kantoor op de dag van de kerstviering. Dit is een kleine moeite en zo ga je wegwerpproducten tegen.

Gebruik kleinere borden tijdens de kerstlunch

We weten allemaal hoe verleidelijk het is om je bord goed vol te scheppen wanneer er allerlei lekkere dingen op tafel staan. Vaak is ons oog groter dan de maag, waardoor we niet alles op kunnen eten en er eten verspild wordt. Dat is natuurlijk zonde! Een goede manier om met dit probleem om te gaan is door kleinere borden te gebruiken tijdens de kerstlunch. Zo is het niet mogelijk om teveel op te scheppen en wie honger heeft kan altijd nog een tweede keer zijn of haar bord vullen.

Bestel een kerstlunch op maat en ga food waste tegen

Organiseer een kerstlunch of kerstborrel voor je medewerkers om je waardering te uiten en om de sociale connecties in het team te versterken. Bestel onze Kerstbox! Inschatten wat de gemiddelde medewerker eet is lastig en dus bestel je al snel teveel eten voor de kerstlunch. Onze kerstlunch wordt op maat samengesteld op basis van het aantal medewerkers en de wensen binnen jullie bedrijf. Zo is er voldoende eten, maar draag je actief bij aan zero food waste. Blijft er toch iets over? Zorg er dan voor dat iedereen iets te eten mee naar huis neemt, zodat het voedsel niet verspild wordt. Wil je samen met je collega’s genieten van een heerlijke kerstlunch? Ontdek onze Kerstbox, een gevarieerde lunch speciaal voor kerst.

Bestel hier de Kerstlunch