Lekker eten en tegelijkertijd bijdragen aan een betere wereld? Geen probleem!

Samen lunchen is een belangrijk sociaal onderdeel van de werkdag. Het schept een band en zorgt voor hernieuwde energie. Nu kun je natuurlijk je medewerkers zelf een zakje boterhammen mee laten nemen of een schaal met wat broodjes met ham en kaas neerzetten. Maar je kunt ze ook verwennen met een lekkere, gezonde en gevarieerde lunch van de Buurtboer. En tegelijkertijd nog iets goeds doen voor de wereld om je heen.

Kwaliteit, gemak en variatie

Onlangs heb ik een onderzoek gedaan naar de redenen waarom bedrijven kiezen voor een lunch van de Buurtboer. Met stip op nummer 1 staat de kwaliteit van onze producten. Best logisch, vind ik zelf, want onze lunches zijn gewoon superlekker. Ook het gemak wordt hoog gewaardeerd door onze klanten. Je hoeft immers zelf niets te bestellen bij Appie, Crisp of Thuisbezorgd, dat doen wij voor je. Op nummer drie staat de variatie op tafel. Daar zorgt onze vrouwelijke, digitale collega Bibi voor. Bibi rekent niet alleen uit – op basis van wensen, voorkeuren en aantallen die onze klanten doorgeven in hun online Mijn Buurtboer-omgeving – hoeveel er van wat nodig is, ze zorgt ook dat iedere klant elke week iets anders op tafel heeft staan.

Een lunch met een verhaal

Achter die kwaliteit, dat gemak en die variatie zit natuurlijk een heel verhaal. Onze producten komen van 35 lokale leveranciers die mijn collega Loes met heel veel zorg uitkiest. Dat betekent dat ze ambachtelijk zijn geproduceerd, supervers zijn en dus minder conserveringsmiddelen bevatten. Dat is niet alleen beter voor je lijf, maar ook voor de smaak. Daarnaast ondersteun je zo de lokale ondernemer. Al onze producten komen uit de buurt. Door de minimale reistijd wordt ook de uitstoot beperkt; daar gaat je lunch toch ook lekkerder van smaken?

Samen gaan we food waste tegen

Dankzij de boerenslimheid in de Mijn Buurtboer-omgeving in de Buurtboer-app, kunnen we voor al onze klanten heel gericht inkopen. Daardoor krijg je precies wat je nodig hebt in een week en blijf je niet aan het eind van de week zitten met allerlei spullen die je moet weggooien. De berg eten die jaarlijks wordt verspild is al groot genoeg. Zelf houden we bij de Buurtboer een minimale voorraad aan gedurende de week. Hierin weten we precies wat we nodig zouden kunnen hebben om bijvoorbeeld last minute wijzigingen door te voeren. Wat hiermee gebeurt als er iets van over blijft? Dat wordt opgehaald door de Voedselbank! Weggooien is namelijk geen optie.

Nieuwsgierig?

Wil je weten hoe je jouw medewerkers een lekkere en gezonde lunch bezorgt terwijl je ook nog eens bijdraagt aan een betere wereld? Bestel dan een proeflunch of neem contact op om eens over jouw wensen te praten. We helpen je graag!