Leveranciers in de spotlight: Hartog’s Volkoren

Hartog’s Volkoren

Iedere week zetten we een van onze leveranciers in de spotlights; vandaag is dat Hartog Brood! Fred Tiggelman kwam ruim 100 jaar na de oprichting van deze bakkerij aan het roer te staan. Dat doet hij nu al bijna 20 jaar met veel plezier!

Hartog is sinds 1896 een familiebedrijf met een eigentijdse visie over het bakken van echt volkorenbrood. De eerste Hartog broden werden gebakken door Aagje Hartog in Aartswoud West-Friesland. Deze broden waren zo een succes dat hieruit een bakkerij op drie hoog in de Jordaan voortvloeide.

Ook nu malen ze bij bakker Hartog Brood nog volgens hetzelfde recept de Nederlandse tarwe tot een voedzaam volkorenmeel, zonder hier allerlei toevoegingen aan te doen.

Uniek assortiment

Fred is eigenaar van twee bijzondere bakkerijen in Amsterdam: Hartog’s Volkoren en Hartog’s Boterham. Iedereen zou de producten van Hartog een keer moeten proberen, want dan proef je namelijk echt wat voor unieke broodproducten er zijn met alleen maar ingrediënten uit de natuur.

Fred: “We werken het liefst met ingrediënten en leveranciers van Nederlandse bodem waardoor de lijnen het kortst zijn. Door op te letten wat andere producenten niet maken ontstaat er bij ons een uniek assortiment.”

Trots

Hartog Brood en de Buurtboer werken al sinds het eerste uur samen. Fred: “Van iedere afnemer wil ik het graag houden bij één in hun soort. Helemaal ben ik er trots op als je deze afnemer ziet groeien en ontwikkelen.” Daarnaast is Fred natuurlijk ook hartstikke trots op zijn personeel. Dat soms al jarenlang bij Hartog werkt en zich altijd inzet voor de beste service.

Middenin de nacht

Wat we nog niet wisten van Fred is dat we hem mogen wakker maken voor een tijger wit boterham met roomboter en pure hagelslag!


Deze bakkerij is een bezoek meer dan waard!
Wibautstraat 77,  (020) 665 12 95. volkorenbrood.nl