Leveranciers in de spotlight: Brandt & Levie

Iedere week zetten we een van onze leveranciers in de spotlights; vandaag is dat Brandt & Levie!

Italiaanse inspiratie

Brandt & Levie is een worstmakerij gevestigd in Amsterdam. In 2011 is het bedrijf gestart door de drie vrienden Geert van Wersch, Jiri Brandt en Samuel Levie, nadat ze een reis door Italië hadden gemaakt. Tijdens deze reis hebben de heren kennis opgedaan van het fermenteren en drogen van vleeswaren. Tegelijkertijd zagen ze ook dat voor deze productie vaak varkensvlees uit Duitsland, Denemarken, België en Nederland wordt gebruikt. In de meeste gevallen is dat vlees van dieren die niet diervriendelijk zijn grootgebracht. Dat moest ook anders kunnen.

De vrienden die al jaren in de Amsterdamse horeca hadden gewerkt, besloten de in Italië opgedane kennis mee terug te nemen naar Nederland. Om vervolgens hier in Amsterdam culinaire worst te gaan maken van goed gehouden Nederlands varken. Culinair door  hun achtergrond in de keuken en door alle recepturen en kruidenmixen zelf samen te stellen. Daarnaast willen ze volledige transparantie bieden door het vlees direct bij de boer te halen en te vertellen over deze boeren en hun varkens. Dierenwelzijn staat zeer hoog in het vaandel bij Brandt & Levie.

Van kop tot kont

Het assortiment van Brandt & Levie is een afspiegeling van alles wat dat goed gehouden Nederlandse varken te bieden heeft. Doordat bij de boer alleen het hele varken gekocht kan worden is het assortiment breed en wordt alles van het varken gebruikt. Van kop tot kont. Zo worden er naast droge worst en gedroogde vleeswaren ook achterham, pate, verse worst, knakworsten en rillettes gemaakt. Het overgebleven vet wordt zelfs omgevormd tot heerlijk geurende zeep.

De juiste kennis

Deze slagers gebruiken technieken van fermenteren en drogen die gebruikelijk zijn in zuid Europa. Daarvoor is kennis en de juiste apparatuur nodig, waarvoor je bij Brandt & Levie aan het juiste adres bent. Met hun achtergrond als kok, is smaak en kwaliteit  het allereerste uitgangspunt. Daarnaast wordt gewerkt met prachtig vlees van boerderijen die gerund worden door vakmensen.

Nachtelijke worst

Waar je ze ‘s nachts voor wakker kan maken? Het liefst genieten de heren van Brandt & Levie van een ongestoorde slaap, maar mocht je het alsnog wagen deze nachtrust te verstoren, zorg dan vooral dat je een van hun eigen producten bij de hand hebt. Deze eten ze namelijk heel graag, iedere dag weer. Niet alleen vanwege de goede smaak, maar ook omdat ze precies weten wat er in het product zit en met hoeveel aandacht het tot stand is gekomen. Bij Brandt & Levie zijn ze overigens wel van mening dat mensen minder vlees moeten eten. Uiteraard moet het vlees dat men vervolgens wel eet van onberispelijke kwaliteit zijn in zowel smaak en dierenwelzijn.

Over de grens

Door bij de Buurtboer te bestellen kies je voor gemak en kwaliteit tegelijkertijd. De slagers van Brandt & Levie hopen dat het bestellen bij de Buurtboer ook beïnvloedt hoe mensen naar voeding kijken en inspiratie kunnen opdoen om zowel minder vlees te eten als alleen vlees van de beste kwaliteit. Ze zien al een verandering in het eetgedrag bij de consument. Hopelijk zullen in de toekomst nog meer mensen bewust en voor kwaliteit kiezen. En niet alleen in Nederland. Zo zijn de producten van Brandt & Levie nu ook in België en in Duitsland verkrijgbaar. Wellicht zullen binnenkort op nog meer plekken in de wereld mensen kennis kunnen maken met deze fantastische producten!


Op bezoek

Wil je zelf wat lekkers van Brandt & Levie in huis halen en zien waar al het harde werken wordt verricht? Breng dan een bezoek aan de slagerij aan de Archangelkade 9 in de Amsterdamse Houthavens. We weten zeker dat je niet met lege handen naar huis zal gaan!

 

Leverancier van de Buurtboer: Brandt & Levie

Het team van: Brandt & Levie