Leveranciers in de spotlight: Vlaamsch Broodhuys

Vlaamsch Broodhuys

Iedere week zetten we een van onze leveranciers in de spotlights; vandaag is dat Vlaamsch Broodhuys!

Zeeuws Vlaanderen

Vlaamsch Broodhuys heeft als missie te bakken zoals topkoks koken; met hoogwaardige ingrediënten, culinaire bezieling en jarenlange ervaring. Sinds 1996 zetten Dimitri Roels en zijn bakkers zich hiervoor in en bakken voedzaam en smaakvol zuurdesembrood. De naam Vlaamsch Broodhuys verklapt dat Dimitri’s oorsprong in Zeeuws-Vlaanderen ligt. Hier kwam hij reeds op vroege leeftijd in contact met het bakkersvak. Van jongs af aan is hij al gefascineerd door wat je kan maken met alleen water, meel en zout.

Zoektocht

Nadat Dimitri eerst als chef kok in verscheidene sterrenkeukens in Nederland, België en Frankrijk had gewerkt, kwam hij toch weer terug bij de oorsprong van zijn culinaire passie: echt brood! Dat niet scheurt als je er boter op smeert, de juiste geur en smaak heeft en een knapperige korst waar je je hoektanden voor moet gebruiken. Hierop volgde een lange periode van experimenteren en zoeken naar de juiste grondstoffen. Bij een Franse boer ontdekte Dimitri het ‘campremy’ meel en dat was precies wat hij nodig had om het kenmerkende zuurdesembrood van het Vlaamsch Broodhuys te maken. De basisingrediënten zijn; campremy tarwe, Keltisch zeezout dat handmatig gewonnen wordt in de Guérande-streek in Bretagne en gevitaliseerd water.

Bakkerszonen

De Pain Christophe is voor veel mensen de absolute favoriet uit het Vlaamsch Broodhuys assortiment. Niet iedereen weet dat dit brood vernoemd is naar de oudste zoon van Dimitri en Diante. Julius, de middelste zoon, heeft inmiddels ook een eigen brood, maar de jongste zoon Toussaint moet nog even wachten. Dimitri gaat zijn best doen, maar het is de vraag of het succes van de de Pain Christophe nog in te halen valt: dit is namelijk het best verkochte brood van Vlaamsch Broodhuys!

Vlaamse klassiekers

De Zeeuws-Vlaamse wortels van Dimitri en Diante komen nogmaals tot uiting wanneer wordt gevraagd waar je hen middenin de nacht voor wakker kan maken: namelijk voor echte Vlaamse klassiekers! Zoals zeeuwse mosselen en kalfsblanket.

Broodrevolutie

Het Vlaamsch Broodhuys is trots dat ze naar eigen zeggen veel mensen een nieuwe broodstandaard hebben gegeven en ervoor gezorgd hebben dat het huidige broodassortiment bij de bakkers is veranderd. Hun toekomstdroom is dit verder uit te dragen en nog meer mensen te laten genieten van hun brood. Daarom past het zo goed bij de Buurtboer: zoveel mogelijk mensen laten genieten van het mooie brood dat gemaakt is op basis van bijzondere en eerlijke grondstoffen, aangevuld met een goede dosis liefde en ervaring. En heel veel tijd!


De bakkerijen van Vlaamsch Broodhuys vind je op heel veel plaatsen, je kan er ook terecht voor een heerlijke lunch! Bekijk hier de locaties.