Nieuwe energie en mogelijkheden voor de Buurtboer

Sinds begin september versterkt Stijn Nieman het team van de Buurtboer als nieuwe managing director. In deze blog stelt Stijn zich voor en vertelt hij over de nieuwe mogelijkheden om als werkgever goed voor je thuiswerkende mensen te zorgen.

Het belang van goede voeding

De afgelopen jaren heb ik leidinggegeven aan het team van WeLunch, een van oorsprong Deense onderneming die bedrijven koppelde aan lokale cateraars en op die manier bedrijven voorzag van een gevarieerde warme lunch. Ondanks dat de aanpak en de doelgroep van WeLunch anders was dan die van de Buurtboer, had ook dat bedrijf als doel het belang van goede voeding op een toffe manier uit te dragen en kende het dezelfde logistieke uitdagingen als ons team.

Positieve insteek

Ons bedrijf bevindt zich – zoals veel bedrijven in Nederland – in een spannende fase. Ondanks dat het team al heel snel de schrik en emotie achter zich heeft gelaten en met een positieve insteek insteek de mouwen heeft opgestroopt, valt het niet mee. Zo simpel is het. Mijn doel is om het team te helpen de rust te bewaren en goed te luisteren naar wat de behoefte is. Tegelijkertijd wil ik een frisse wind en nieuwe energie brengen en vooruitkijken naar wat er wel kan.

Nieuwe propositie

Door op deze manier met elkaar in gesprek te gaan en goed te luisteren en om ons heen te kijken, zijn we tot een nieuw product gekomen. Eerder dit jaar hebben we al de Buurtwinkel geopend, een webshop waar iedereen – bedrijven én particulieren – onze verse, ambachtelijke producten voor thuis kan bestellen. Voor de lunch, maar ook voor het ontbijt, het avondeten of tussendoor. Dit hebben we nu naar een volgend niveau getild. Veel werkgevers zoeken, net als wij, naar een manier om goed voor hun medewerkers te blijven zorgen, ook als ze niet op kantoor zijn. Daarom hebben we de Buurtboer Thuiswerk Coupon gecreëerd die organisaties hun mensen cadeau kunnen doen. Deze coupons kunnen werknemers in onze webshop uitgeven aan lekkere lunchproducten voor thuis. Zo zorgen ze toch een beetje voor hun medewerkers met een lekkere, verse lunch wat resulteert in een rustmoment tijdens de thuiswerkdag en betere productiviteit voor de uren die er gewerkt worden.

De Werkkostenregeling

Een belangrijke en leuke bijkomstigheid is dat in april de WKR-regeling ten gevolge van corona is verruimd, van 1,7 procent naar maar liefst 3 procent, wat voor de eerste 400.000 euro van de loonsom neerkomt op een extra potje van 5.200 euro. Dit mag belastingvrij aan werknemers weggegeven worden. Wij merken dat heel weinig werkgevers van de verruiming van de WKR op de hoogte zijn. Logisch, want iedereen heeft genoeg aan zijn hoofd. Maar het zou superzonde zijn om niet juist nu van deze extra ruimte gebruik te maken. De verruiming geldt in elk geval nog elf weken. Het mes snijdt aan twee kanten, de werkgever kan iets doen voor de werknemers die ongewild thuis zitten, de werknemer voelt zich gezien en gehoord en dat komt de productiviteit en het enthousiasme zeker ten goede.

Meer weten?

Gun je je medewerkers ook een coronaproof lunch, thuis of op kantoor? Meld je aan of neem eerst vrijblijvend contact op om eens over jouw wensen te praten. We denken graag met je mee!