Biologische en ambachtelijke kazen
Onze heerlijke kazen komen uitsluitend van boerderijen die op een ambachtelijke wijze kaas maken.
De kazen worden gemaakt bij:
Mariënwaerdt
Van de melk van 200 Frisian Holsteiner koeien produceert Mariënwaerdt de kazen. De koeien grazen op onbespoten weilanden, wat zorgt voor een kaas met een volle en heerlijke smaak. De kaas is geheel vegetarisch, omdat Mariënwaerdt een plantaardig stremsel gebruikt. We hebben verschillende kazen van Mariënwaerdt in ons assortiment, van oude tot walnoot fenegriek kaas.
‘t Groene Hart Streekproducten
De kazen ‘t Groene Hart Streekproducten komen uitsluitend uit het gebied Het Groene Hart. ‘t Groene Hart Streekproducten is een van de streekmerken van ‘Erkend Streekproduct’, een keurmerk voor maatschappelijk verantwoorde streekproducten met lokale toegevoegde waarde. Dit betekent dat producenten iets extra’s doen voor biodiversiteit, natuur- en landschapsbeheer, en gebruiken ze daarnaast verantwoord water en energie. Vervolgens resulteert dit in ontzettend lekkere en echte boerenkazen. Van oude boeren kaas tot mediterrane boeren kaas.

