Home » Op expeditie met de Buurtboer
Op expeditie met de Buurtboer
Met vijf simpele woordjes lag een jaar geleden ineens onze business op z’n gat: werk thuis als dat kan. Maar wij zijn niet voor één gat te vangen. Door doelen te blijven stellen hebben we grip proberen te houden op de situatie. Inmiddels staan we met ons team te trappelen om 2021 te bedwingen.
Rockefeller-strategie
Door creatief te ondernemen hebben we ons het afgelopen jaar staande weten te houden. We staan met ons grotendeels nieuwe team klaar om werkend Nederland te voorzien van de bedrijfslunch waar iedereen blij van wordt. Om scherp te blijven, vinden we het belangrijk om doelen te stellen. Dat doen we op basis van de Rockefeller-strategie van Verne Harnish. Deze krachtige strategie en scale-up-methode is ontstaan vanuit het idee dat elke scale-up dezelfde uitdagingen heeft. In deze methode wordt werken met prioriteiten en met een beknopt jaarplan, opgedeeld in kwartaaldoelen, gezien als een voorwaarde voor consistente groei.
Grip
Wij maken dan ook nog steeds kwartaaldoelen, ondanks het feit dat we nog niet weten wanneer we weer helemaal ‘back in business’ kunnen zijn. Die kwartaaldoelen – Rocks – vertalen we naar doelen per werknemer, zodat iedereen duidelijk weet wat hij of zij moet doen om aan onze kwartaaldoelen bij te dragen, en daarmee uiteindelijk aan ons grote doel: een fijne, gezonde lunch verzorgen voor werkend Nederland. Zo proberen we toch grip te houden op de situatie. Rocks die we voor dit eerste kwartaal hebben opgesteld zijn bijvoorbeeld het implementeren van marketing tool Hubspot binnen de hele organisatie en het opzetten van een periodieke werknemerstevredenheid enquête om ervoor te zorgen dat we echt weten wat er speelt bij iedereen in de organisatie, helemaal nu we elkaar minder zien op kantoor.
Op expeditie
Ook koppelen we elk kwartaal aan een thema. De komende kwartalen zien we als een expeditie, de expeditie van de Buurtboer naar de top van de lunchberg. Deze expeditie is opgedeeld in verschillende basecamps: Rocks. Om onze expeditie af te trappen zijn we met het hele team – in coronabestendige tweetallen natuurlijk – gaan wandelen in het Amsterdamse Bos. Tijdens die wandeling hebben we, onder het genot van glühwein, heerlijk de tijd kunnen nemen om de nieuwe collega’s goed te leren kennen, om even los te komen van alle coronaperikelen en natuurlijk om onze expeditie succesvol van start te laten gaan. In het eerste kwartaal van dit jaar wilden we graag weer op tweeduizend lunches per week zitten, dat was ons eerste basecamp en die hebben we gehaald. Een feestelijk moment waar we weer nieuwe energie uitputten. Wij zijn klaar voor de beklimming naar ons volgende kamp!
Benieuwd?
Wil je je werknemers verwennen met een gezonde bedrijfs- of thuislunch? Liever 1-persoons lunchtasjes met lokale, duurzame en ambachtelijke producten? Bekijk de mogelijkheden hier.