Proef de Marokkaanse keuken met de Buurtboer

De Marokkaanse keuken bijzonder noemen, is bijna een understatement. Met invloeden vanuit de Afrikaanse en Mediterrane keuken is het niet alleen bijzonder, maar ook veelzijdig en verrassend. Na Japan en Frankrijk neemt Buurtboerin Zaineb je mee naar het land van duizend-en-een-nacht, dadels, tajines, warme gastvrijheid en muntthee. De komende 2 weken ontvang je naast de reguliere Buurtboer-lunch het favoriete Marokkaanse gerecht van Zaineb:… In deze blog maken we een tripje aan de Marokkaanse keuken en tradities rondom lunch.

De Marokkaanse keuken

Marokko staat bekend om uitgestrekte landschappen, gastronomie en warme gastvrijheid. Familie is een heel belangrijk aspect van het dagelijks leven in Marokko. Marokkaanse families eten met iedereen samen thuis, voordat ze weer terug aan het werk gaan. De lunch begint met salades of groenten en kleine tapasgerechten. Daarna volgt vaak tajine, een soort stoofpotje. Couscous, lamsvlees of kip komen vaak voor tijdens een typisch Marokkaanse lunch.

Tijdens de heilige Ramadan maand wordt er door moslims overdag gevast. ‘S nachts komt de familie bij elkaar om te genieten van een uitgebreid feestmaal. Dadels, bonen, lamsvlees en harira, een goedgevulde soep van linzen.

Een tip voor Marokko, van onze Buurtboerin Zaineb

Zaineb gaat graag op vakantie naar Marokko. “In Marokko viert diversiteit in het landschap hoogtij. Oude steden, lange stranden, glooiende woestijnen en uitgebreide gastronomie. Het idyllische palmeraie (palmbos) van Skoura in de Draa-vallei wordt doorkruist door onverharde wegen en khettara (ondergronds irrigatiesysteem)”. Dit systeem ondersteunt al voor generaties lang producten zoals tomaten, munt, granaatappels, dadels, vijgen en amandelen. Er staan leuke dorpjes met van boer tot bord restaurants. “Een oase waar je heerlijk kunt vertoeven”.

Bedrijfslunch met een Marokkaanse twist

Marokkaanse families komen in grote getallen samen om te genieten van een uitgebreide lunch. Bij de Buurtboer juichen we dit maar al te graag toe. Daarom willen we de komende 2 weken jou en het gehele team laten proeven van gerechten uit Marokko en omstreken. Deze opties kun je toevoegen aan de reguliere lunch. Onze Buurtboerin Zaineb is lyrisch over Marokko, en wil graag haar favoriete gerecht delen. De komende twee weken zit dit gerecht gratis bij de reguliere lunch! Verder kun je uit onder andere de volgende opties kiezen om toe te voegen:

  • Tunesische harira;
  • kikkererwtensoep met seesam en gepofte knoflook;
  • labne met sumac;
  • tomatensalsa met geroosterde paprika;
  • harissa spread, geitenkaas spread en baba ganoush;
  • en natuurlijk het favoriete gerecht van Zaineb: Marokkaanse tajine kipfilet snack

Doe je deze zomer mee met onze wereldreis? Proef nieuwe smaakcombinaties uit verschillende culturen, naast de heerlijke en gevarieerde bedrijfslunch die je van ons gewend bent. Neem hieronder contact met ons op, en ga mee op onze wereldreis langs prachtige culturen zoals Marokko.