Socializen, hoe werkt dat ook alweer?

Langzaamaan gaan we met z’n allen weer wat vaker naar kantoor. Heerlijk om weer eens onder de mensen te zijn, weg uit die videocalls. Maar soms is het ook best weer even wennen. We zijn soms zo lang niet onder collega’s geweest, hoe werkt dat ook alweer? In deze blog delen we onze ideeën.

Even wennen

Na een thuiswerkperiode van soms wel twee jaar, zien we dat steeds meer mensen weer langzaamaan naar kantoor gaan. Het is niet alleen heel fijn om mensen weer blij te kunnen maken met onze heerlijke bedrijfslunches, we vinden het ook gewoon heel fijn om weer onze collega’s te zien. Toch is het ook best weer even wennen, om niet alleen maar mensen tijdens een videocall te zien. Ook omdat er bij veel bedrijven in de tussentijd flink wat nieuwe gezichten zijn bijgekomen.

Verboden woord: werk

Wij worden bij de Buurtboer altijd heel blij van leuke dingen verzinnen om met elkaar te doen. Zo hebben we 2021 afgesloten met een gezamenlijke Glühwalk en inmiddels hebben we de eerste borrels alweer gehad. Uiteraard zijn we ook weer lekker aan het lunchen geslagen en zien we dat ook steeds meer klanten die stap weer durven te wagen. Zelf hebben we een ongeschreven regel dat we tijdens de lunch niet over werk praten en dat werkt heel goed. Zo kom je nog eens iets anders over je collega te weten dan alleen die Excel-sheet waar hij aan werkt of haar favoriete Buurtboer-producten. Ook na de lunch gebeurt hier genoeg om het – vernieuwde – ijs weer te breken. Sommige collega’s gaan lekker wandelen na de lunch, anderen spelen een potje pingpong en weer een ander groepje mensen gaat mediteren. Van onze klanten horen we ook leuke initiatieven om de band met collega’s te verstevigen. Zo organiseerde een klant een ware TedX talk waarin collega’s het woord namen over verschillende onderwerpen en een ander introduceerde een zeepkist waar elke dag een andere collega op ging staan om in vijf minuten een aantal dingen te vertellen die niemand wist over hem/haar. Hoe tof is dat? Eén ding is duidelijk, het is belangrijk om te zorgen voor een leuke sfeer nu alle collega’s weer langzaam uit hun holen komen.

Voor de klanten die onze lunch afnemen, hebben we iets leuks bedacht. Bij elke lunch wordt een leuk kaartje met vragen meegeleverd die jullie aan elkaar kunnen stellen tijdens de lunch, zo komen ook jullie weer meer over elkaar te weten.

Geïnspireerd?

Wat doen jullie om de band tussen collega’s weer te versterken? Ben je benieuwd hoe een bedrijfslunch daaraan kan bijdragen? Lees hier wat een gezamenlijke lunch voor onze klant Bever doet. Zin om onze lunch te proberen? De Buurtboer dekt gratis jullie eerste lunchtafel! Wij verzorgen jullie lunch van top tot teen. Verse producten, bubbels en slingers, niks ontbreekt in onze Buurtboer Kit. Schrijf je nu snel in om de gratis lunch te ontvangen.