‘Stoppen met de lunches van de Buurtboer? Dat zou een opstand veroorzaken.’

Fronteer is een ‘impact strategy firm’ en helpt bedrijven bij transities. Vanaf dag één is Fronteer klant bij de Buurtboer. Waarom? Volgens James Veenhoff, medeoprichter en -eigenaar van Fronteer, omdat de lunch een feest moet zijn, en daar zorgt de Buurtboer voor.

Impact strategy firm. Qu’est-ce que c’est?

Fronteer ontwikkelt oplossingen voor ingewikkelde vraagstukken en interessante kansen. Zo werkt Fronteer bijvoorbeeld samen met ROC om nieuwe opleidingen op te zetten voor de beroepen van de toekomst en met de organisatoren van het songfestival om echt iets nieuws toe te voegen aan het concept. ‘Veel van ons werk heeft te maken met de veranderingen van deze tijd: duurzaamheid, globalisering, digitalisering, dat soort grote trends’, licht James toe.

Klant vanaf het eerste uur

‘Toen Nikki, medeoprichter van de Buurtboer, mij in 2010 vertelde over de plannen met de Buurtboer, was ik direct geïnteresseerd’, vertelt James. ‘Wij zijn in ons werk erg bezig met impact creëren, we dragen er graag aan bij de wereld een beetje minder slecht te maken. De lunch van de Buurtboer leek ons dan ook een logische keuze: heel lekker en minder belastend voor het milieu. We hebben in hun opstartfase meegedaan met een pilot en sindsdien zijn we altijd klant gebleven.’

Big deal

De lunch bij Fronteer is een big deal: ‘We lunchen altijd met z’n allen. We maken een buffet en iedereen pakt waar hij of zij trek in heeft en dan gaan we gezellig met z’n allen aan tafel. Een heel leuk sociaal moment. Die lunch wordt extra feestelijk met de lekkere dingen die we van de Buurtboer krijgen. De variatie is groot en we krijgen vaak dingen die niet heel erg voor de hand liggen. Zeker omdat we geen vlees eten op kantoor is het extra fijn om toch zoveel keuze te hebben. Je hoeft je in ieder geval niet te vervelen met zo’n lunch.’

Woensdag gehaktdag

Dat geen vlees eten moet James even nuanceren: ‘We hebben ons aangesloten bij de B Corp movement. Daarmee geven we aan dat we heel bewust nadenken over hoe we positief kunnen bijdragen aan sociale en milieuproblematiek. We hebben iemand aangesteld, die heet de Duurzame Doener, die mag allerlei beslissingen nemen die goed zijn voor onze impact. Zo had de Duurzame Doener bedacht dat we met z’n allen geen vlees meer zouden eten op kantoor. Dat stuitte op enig verzet, dus toen hebben we op woensdag de gehaktbal weer ingevoerd voor de vleeseters. Maar verder eten we geen vlees hier op kantoor.’

In no-time stond de Buurtboer weer voor de deur

‘Ergens, in een vaag verleden vond iemand in ons team dat we de lunch zelf wel konden regelen. Dat hebben we even geprobeerd. Maar al die lekkere dingen die we altijd van de Buurtboer op tafel kregen, die haal je niet bij Appie of de Hema. Binnen twee weken stond de Buurtboer weer voor de deur. Inmiddels zijn we zo verslingerd aan al die lekkere dingen, als we nu zouden stoppen, zouden we echt een opstand veroorzaken.’

Meer weten?

De Buurtboer zet zich in voor het verbeteren van de lunchcultuur bij werkend Nederland. Gun je jouw medewerkers ook een lekkere en gezonde lunch? Bestel een proeflunch of neem contact op om eens over jouw wensen te praten. We helpen je graag!