Thuiskomen van onze zomerreis

De zomer is volop begonnen. Warme stranddagen en mooie reizen, here we come! Deze zomer hebben 4 van onze Buurtboeren en Buurtboerinnen je mee op reis genomen naar Japan, Frankrijk, Marokko en Spanje. We hebben een kijkje genomen in de lokale keuken en de tradities van ieder land ontdekt. In deze blog blikken we terug op de landen waarmee we kennis hebben gemaakt en de thema gerechten die als extraatje bij de bedrijfslunch zaten.

Een korte terugblik

Waar begon het ook alweer? Als eerste nam Stijn ons mee naar zijn favoriete vakantieland Japan. Hij vertelde over zijn liefde voor Japanse architectuur en natuurlijk het eten. Jorrian nam ons mee naar zijn favoriete vakantieland: Frankrijk. De Fransen houden net zoals de Buurtboer van romige kazen, knapperig brood en verse vleeswaren.

Daarna nam onze Buurtboerin Zaineb je mee naar haar favoriete vakantieland Marokko. Daar bezoekt ze graag van boer tot bord restaurants. Buurtboerin Philine nam je mee naar Spanje, het land van de paella, jamón en sangria.

Iedere twee weken waren er nieuwe lunch opties beschikbaar die paste bij ieder land. Van Spaanse aardappelsoep met pimenton en gepofte knoflook tot labne met sumac, tot miso spread. Om de zomer te vieren ontving je ook een extraatje uit het vakantieland van onze Buurtboeren en Buurtboerinnen. Je hebt kunnen genieten van:

  • Japanse sushi of gyoza
  • Franse quiche Lorraine of verse croissants
  • Marokkaanse tajine kipfilet snack
  • Spaanse albondigas of pintxos

 

Nieuwe tradities voor tijdens de bedrijfslunch

We hebben niet alleen gekeken naar de lokale keuken van de vakantielanden, maar ook naar de tradities. De lunch tradities in de vakantielanden gingen vaak over het spenderen van quality time en écht even de tijd nemen voor een uitgebreide lunch. In Marokko en Spanje komen grote families en vrienden samen om van een uitgebreide maaltijd te genieten. In Frankrijk is de lunch de belangrijkste maaltijd van de dag en in Japan lunchen collega’s samen om dichter bij elkaar te komen.

Dit klinkt voor ons als muziek in de oren. Bij de Buurtboer staan we voor een gevarieerde lunch waar je een langdurige energie boost van krijgt zónder after dinner dip. Wij zien de lunch als het moment waar je je collega’s echt leert kennen en de tijd neemt om een welverdiende pauze te nemen.

Vier de zomer met de Buurtboer

Wil je ook samen met je collega’s genieten van een heerlijke en gevarieerde bedrijfslunch? Ervaar onze dagverse lunch die met heel veel liefde gemaakt wordt door lokale producenten. De Buurtboer werkt samen met partners die staan voor verse lunchproducten van hoge kwaliteit. Knisperende salades, seizoenssoepen, stevige broden, verse vleeswaren en ambachtelijke kazen. Voor ieder wat wils! Vul het contactformulier in en geniet al vanaf €4,50 per persoon van onze lunch.

Probeer de Buurtboer een week uit

Vraag vrijblijvend een proefweek aan en ontvang bij je eerste week proeven 25% korting!

"*" indicates required fields

Hidden
Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.