Tips voor een kerstborrel op werk

Kerst is ieder jaar het moment om niet alleen samen te komen met familie, maar ook met collega’s. Een gezellige kerstborrel op kantoor mag volgens ons niet ontbreken. Als werkgever zorg je ervoor dat bestaande connecties onder het personeel versterkt worden en er ruimte is om nieuwe connecties te creëren. Hoe pak je het organiseren van een kerstborrel aan zodat het een geslaagde middag of avond wordt? We zetten onze tips voor een kerstborrel op werk op een rij.

Kies voor duurzaam: een echte kerstboom

Wanneer je een duurzame keuze wilt maken, kun je het beste voor een echte kerstboom kiezen. Het lijkt misschien duurzamer om een nep kerstboom neer te zetten, maar dit is pas het geval wanneer je deze zo’n 16 jaar op rij gebruikt. De beste manier om duurzaam een kerstboom op kantoor te krijgen, is door er eentje te adopteren of te huren. Je hebt dan een boom met kluit die na de feestdagen weer in de grond gezet kan worden. De boom hoeft dus niet verbrand te worden, maar kan het volgende jaar opnieuw in jouw kantoor of ergens anders komen te staan.

Serveer ambachtelijke en lokale hapjes

Een kerstborrel vraagt uiteraard om lekker eten en drinken. Zorg ervoor dat je verschillende dranken in huis hebt die je medewerkers graag drinken en serveer ambachtelijke en lokale hapjes. Kies bijvoorbeeld voor ambachtelijke kaasjes van lokale boeren, verse broden met smaakvolle spreads en andere hapjes die makkelijk bij de borrel gegeten kunnen worden. Wanneer je verwacht dat de borrel tot laat duurt, kun je ook iets warms serveren, zoals een heerlijke soep met brood. De kerstborrel is het moment om echt uit te pakken met lekkere hapjes en drankjes om ervoor te zorgen dat medewerkers zich gewaardeerd voelen.

Kies een thema

Wanneer je een kerstborrel organiseert, kun je het kantoor decoreren in kerstsferen. Je zet een kerstboom neer, hangt lichtsnoeren op en zorgt voor andere versiering. Je kunt er ook voor kiezen om een kerstborrel met thema te organiseren. Dit kun je zowel op kantoor als op een externe locatie doen. Bij een kerstborrel met thema horen bijpassende drankjes, versieringen, hapjes en attributen. Vraag je medewerkers bijvoorbeeld om gekleed in thema te komen of zorg voor de juiste attributen op de borrel, waardoor iedereen makkelijk in thema is.

Vier kerst met je collega’s onder het genot van een kerstlunch

Liever geen borrel organiseren? Afhankelijk van je bedrijf en medewerkers past een kerstlunch misschien wel beter bij jullie. Dit is een gezellige activiteit voor het hele team waarbij je uitgebreid gaat lunchen met allerlei lekkere dingen. Het is de uitgelezen kans voor medewerkers om elkaar wat beter te leren kennen en om een persoonlijkere band op te bouwen. Dit zorgt voor een betere sfeer in het team, waardoor medewerkers uiteindelijk gemotiveerder en productiever zullen zijn. Zorg voor een grappige of mooie speech waarin je waardering uit voor je medewerkers en maak er een mooie middag van. Bestel nu onze Kerstbox en geniet samen met je collega’s van een uitgebreide kerstlunch.

Bestel hier de Kerstlunch