Upgrade je kantoor voor maximale inspiratie

In onze vorige blog hadden we het al over de veranderende rol van het kantoor. Hybride werken is hot en flexibiliteit is belangrijker dan ooit. Hoe zorg je nou dat je geïnspireerd blijft? Drie tips.

1 Creëer een speelse werkomgeving

Google is hét voorbeeld als het gaat om speelse werkomgevingen. Vergaderen kan in een luchtballonmandje of in een oude gondellift – zonder neerstortgevaar. Je verplaatsen van de ene naar de andere vergadering kan via een glijbaan en een potje midgetgolf of basketbal tussen twee meetings, is de normaalste zaak van de wereld. Bij het Nederlandse Coolblue kun je vergaderen in een kopje koffie en lunchen doe je in Central Perk, de populaire koffietent uit de jaren 90, die we kennen van de serie Friends.

2 Kunstig kantoor

Medewerkers van het Nederlandse hoofdkantoor van LinkedIn laten zich inspireren door kunst. Vergaderkamers zijn ingericht met kunst van Herman Brood en Van Gogh. In een kamer zelfs een replica van de Nachtwacht. Op ware grootte! Het schijnt dat door de aanwezigheid van kunst bijna 80 procent van de werknemers minder stressgevoelens ervaart, 64 procent zegt dat het hun creativiteit aanwakkert en 77 procent vindt het makkelijker om hun mening te geven als ze zich in een door kunst geïnspireerde omgeving bevinden.

3 Verplaats je kantoor naar het buitenland

In plaats van de inspiratie in je kantoor te brengen, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het kantoor te verplaatsen naar waar de inspiratie is. Met een workation combineer je werken met het verblijf op een heerlijke vakantieplek. Dat kunnen werknemers natuurlijk afzonderlijk doen, maar je kunt er ook voor kiezen dat met het hele kantoor te doen. Een frisse ochtendduik met je team voor je achter de laptop kruipt of een vrijdagmiddagborrel op een zonovergoten strand? Wij zouden er wel aan kunnen wennen.

Meer weten?

Ook zin om weer samen met je collega’s te genieten van een lekkere en gezonde lunch? We denken graag met je mee. Meld je aan of neem eerst vrijblijvend contact op om eens over jouw wensen te praten.