Verken de Spaanse keuken: ¡buen apetito!

Sangria, paella, chorizo zijn vaak de eerste dingen die naar boven komen wanneer je aan Spanje denkt. De uitgebreide Spaanse keuken is een van onze favoriete keukens, zo ook van onze Buurtboerin Philine. Spanje is het laatste land dat we deze zomer in de spotlight zetten. De komende 2 weken kun je naast de lunch die je van ons gewend bent, kiezen voor heerlijke lunch opties uit Spanje én ontvang je als cadeautje het favoriete gerecht van Philine. In deze blog nemen we een kijkje in de keuken van Spanje.

De Spaanse keuken

De Spaanse keuken bestaat uit meerdere regionale keukens die onderling sterk kunnen verschillen. De lunch, La comida, kent vaak meerdere gangen en is zeer gevarieerd. In Spanje is de lunch de belangrijkste en de grootste maaltijd van de dag. Spanjaarden eten vaak 2 keer per dag warm: om 15:00 en 22:00. De gastronomie kent een groot aantal paddestoelen, noten, kazen, wijnen, vlees en wild.

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is tapas geen complete maaltijd. De kleine koude of warme hapjes worden tussen het ontbijt en de late lunch gegeten. Hier gaat het om socializen met vrienden en buren. De Spanjaarden nemen graag de tijd om van hun lunch te genieten.

Een tip voor Spanje, van onze Buurtboerin Philine

Het favoriete vakantieland van Philine is Spanje. “De kunst, cultuur, het fantastische eten en de prachtige musea maken het zo speciaal. Een oneindige variatie van eten, wijnen, landschappen, dorpjes en tradities. Daarnaast is de warmte en gastvrijheid van Spanjaarden ongeëvenaard.”

Haar tip? “Ik ga dan toch voor het museum Prado in Madrid. Daar bevindt zich een indrukwekkende collectie meesterwerken van schilders uit de renaissance. Daarna sluit ik graag af met een wandeling door het oogverblindende Retiro park.”

Lunch op kantoor in een Spaans jasje

In Spanje is de lunch een belangrijk moment waar vrienden, familie en buren samenkomen om te genieten van een uitgebreide warme maaltijd alvorens de siësta. Deze traditie verwelkomen wij bij de Buurtboer maar al te graag. De komende 2 weken kun jij samen met je team genieten van speciale opties die je kunt toevoegen aan de reguliere lunch. Philine is groot fan van Spanje en laat jullie daarom graag meegenieten van haar favoriete gerecht: albondigas! Dit gerecht ontvang je de komende twee weken gratis bij de lunch. Bovendien kun je uit onder andere de volgende opties kiezen om toe te voegen aan de lunch:

  • Catalaanse tomatensoep;
  • Spaanse aardappelsoep met gepofte knoflook en Pimenton;
  • maissoep met sesam en gepofte knoflook,
  • romesco;
  • olijventapenade;
  • chorizo yoghurtspread;
  • eiersalade
  • en natuurlijk het favoriete gerecht van Philine: albondigas!
    Onze klanten zonder opwarmmogelijkheden ontvangen Pinchos: een stokbroodje, olijven en Machego kaas die tegelijkertijd gegeten kunnen worden.

Wil je meegenieten van heerlijke gerechten uit het laatste vakantieland tijdens onze wereldreis? Ervaar gerechten uit verschillende culturen naast de bedrijfslunch die je van ons gewend bent. Vul het contactformulier in en maak je klaar om Spanje te proeven. ¡Vamos!