Verlept broodje of vers en ambachtelijk. Het kan allemaal!

De rol van het kantoor is veranderd, maar een gezamenlijke lunch draagt nog steeds bij aan meer werkplezier. In deze blog bespreken we wat de verschillende lunchmogelijkheden zijn.

Van werkplek naar ontmoetingsplek

Was het kantoor voor de coronacrisis primair een werkplek, onderzoek wijst uit dat het nu vooral de functie van ontmoetingsplek en overlegruimte vervult. Het thuiswerken is ons prima bevallen, maar wat we vooral missen is elkaar. Ruim drie kwart van de ondervraagden mist het spontane contact met collega’s. Dé reden bij uitstek voor een heerlijke gezamenlijke lunch! Natuurlijk kun je kiezen voor het bammetje met plastic kaas en verlepte sla uit de bedrijfskantine. Maar of je daar genoeg energie uithaalt om de hele dag je werk goed te kunnen doen, dat is maar de vraag. Gelukkig zijn er meer mogelijkheden!

1 Zelf shoppen bij de supermarkt

Veel bedrijven, vooral de kleinere, doen zelf inkopen voor de lunch bij de lokale supermarkt of laten de boodschappen bezorgen door Appie of Picnic. Uiteraard is dat heel flexibel, je kunt last-minute nog je boodschappenlijstje aanpassen. Als je een beetje de etiketten bestudeerd, weet je ook precies waar je eten vandaan komt en wat de ingrediënten zijn. Het risico is wel dat je steeds op hetzelfde boodschappenlijstje terugvalt, wat de lunch een beetje saai kan maken. Bovendien is het heel veel gedoe voor degene die het moet regelen.

2 Uitbesteden aan een van de grote cateraars

Grotere bedrijven besteden daarom graag de lunch uit aan een van de grote cateraars. Zij kunnen heel eenvoudig grote aantallen verzorgen en nemen je al het gedoe uit handen. Dat gaat wel vaak ten koste van de flexibiliteit. Ook heb je vaak geen weet van de oorsprong van de producten. Of de lunches op maat worden samengesteld zodat er weinig voedsel wordt verspild, dat kun je alleen maar hopen.

3 Geen lunch-oplossing

Je kunt natuurlijk ook niet samen lunchen. Afgezien van het feit dat het een superongezellige keuze is, gaat het ook ten koste van de productiviteit. Volgens Tempo-Team, specialist in flexibele arbeid, draagt een gezamenlijke lunch al jaren bij aan meer werkplezier op de werkvloer en geeft het de teambuilding een boost! Uit hun Grote Werkplezier Onderzoek blijkt dat een gezonde lunch je werknemers gezonder maakt. En dat dat leidt tot minder verzuim, hoeven we niemand meer uit te leggen.

4 De Buurtboer

De Buurtboer levert dagelijks bedrijfslunches volgens drie speerpunten: vers, ambachtelijk en gemak. Onze kistjes bevatten ingrediënten van de beste en eerlijkste leveranciers van Nederland, zoals lokaal bereid brood, biologische spreads en verse vis. Zelfs warme maaltijden behoren tot de mogelijkheden. Jij hoeft alleen de tafel nog te dekken. Speciale wensen of voorkeuren? Geen probleem. Onze bedrijfslunches zijn heel gevarieerd en worden op maat samengesteld. Zo zorgen wij ervoor dat er zo min mogelijk voedsel in de prullenbak belandt en dat we bijdragen aan Zero Food Waste. Heb je al trek?

Meer weten?

De Buurtboer zet zich in voor het verbeteren van de lunchcultuur bij werkend Nederland. Onze slogan is niet voor niets ‘De bedrijfslunch waar iedereen blij van wordt’. Gun je jouw medewerkers ook een lekkere en gezonde lunch? Bestel een proeflunch of neem contact op om eens over jouw wensen te praten. We helpen je graag!