“Onze lunch is een moment voor connectie”.

Eetpaspoort.

Naam: Domenico Civile.
Bedrijf: VIKTOR.
Locatie: Rotterdam.
Luncht samen met: ca. 24 collega’s.
Eet het liefst: Het maisbrood en de salades.
Guilty pleasure: “Ik eet vrij gezond, dus misschien de oude biologische kaas?”

“Mag ik van jou de …?”. Als jij regelmatig samen eet klinkt deze vraag je vast bekend in de oren. Misschien denk je nu terug aan de ontbijttafel bij je familie of een uitgebreid diner met vrienden. Samen eten speelt een belangrijke rol in het bevorderen van sociale binding blijkt uit tal van onderzoeken. Domenico Civile – People & Culture Officer bij VIKTOR – kan dit beamen. “Onze kantoorlunch is een moment voor connectie”.

Samen eten.

Lunchtijd bij het Rotterdamse softwarebedrijf VIKTOR. Op de lange tafel worden salades, brood en spreads klaargezet. Langzaam stroomt het vol nieuwsgierige collega’s. Domenico: “De lunch is écht een moment samen. Developers dragen toch een beetje het stigma van hard doorwerken en minder tijd om sociaal te doen. Bij VIKTOR ervaar ik dat heel anders”.

Vaarwel Desktop Dining.

En dat is positief nieuws, want tegenwoordig eten ca. 1,5 miljoen Nederlanders dagelijks alleen. Ter vergelijking: In 1966 aten we gemiddeld drie maaltijden per dag in andermans gezelschap. Ook op de werkvloer is een gezamenlijke pauze nog niet zo’n slecht idee. Meer begrip voor je collega’s, betere focus en een makkelijke manier om stress te verlagen. Tijd om desktop dining (werkend eten achter je bureau) voorgoed vaarwel te zeggen.

Lunchen zonder telefoon.

Als het even kan laat Domenico zijn telefoon achterwege .“Ik zie het als een moment voor extra quality time met mijn collega’s. Vaak hebben we een gesprek met elkaar. Zo kom je ook in aanraking met collega’s waarmee je minder samenwerkt. Het is belangrijk om te kijken waar andermans interesses liggen, of zaken te delen. Ook wanneer het wat minder goed gaat”.

Inmiddels wordt er bij VIKTOR druk gegeten. Opvallend genoeg wordt er enthousiast gekozen voor de salades. “Wij lunchen mede door De Buurtboer eigenlijk heel gezond” vertelt Domenico. “De maaltijdsalades zijn erg geliefd en daardoor eten we heel makkelijk veel groenten. Zelf eet ik vegetarisch, maar ook op kantoor gaan we bewust om met vlees. Ik werk hier nog niet zo lang, maar 2 keer per week een lekkere Buurtboer lunch op kantoor was voor mij zeker één van de redenen om voor VIKTOR te kiezen!”.

Wil je weten hoe lekker samen lunchen kan zijn? Check www.debuurtboer.nl en vraag een gratis proeflunch aan.