Voedselverspilling tegengaan met Vis van Henry

De Buurtboer werkt samen met Vis van Henry: duurzaam gekweekte vis verwerkt in verrassende gerechten. Vis van Henry is een duurzaam bedrijf dat voedselverspilling zoveel mogelijk tegen probeert te gaan met originele oplossingen. Hoe gaan we samen met Vis van Henry voedselverspilling tegen? Je leest hieronder over de unieke en smakelijke oplossingen van Vis van Henry.

Dit is waar Vis van Henry voor staat

Henry van Diemen is de eigenaar van Vis van Henry. Werken met vis zit bij hem in het bloed. Zijn opa was visser, zijn andere opa boer en een van zijn oma’s had een visrokerij. Henry zet dit ambacht voort en werkt met wilde, duurzaam gekweekte vis. Het werken met duurzaam gekweekte vis is belangrijk voor Henry, omdat dit volgens hem duidelijk de mooiste vis van het seizoen is. Zijn verrassende en smaakvolle gerechten komen terecht bij echte visliefhebbers. Vis van Henry staat voor duurzaamheid, verrassende smaken en ambacht.

Hoe Vis van Henry omgaat met voedselverspilling

Vis van Henry gaat voedselverspilling op verschillende manieren tegen en dat begon allemaal met het idee voor viskoekjes. Bij het fileren bleven er altijd stukjes aan de zijde over, net als de staart en buik, omdat klanten dit liever niet willen. Om dit niet te verspillen, worden daar bij Vis van Henry viskoekjes van gemaakt. Zijn viskoekjes zijn niet het enige product in het assortiment om voedselverspilling tegen te gaan. Met restjes en voor vissen met schoonheidsfoutjes worden originele recepten bedacht die goed in de smaak vallen bij de klanten van Henry.

Van zalmtaart naar zalmspiesjes met teriyaki saus

Bij Vis van Henry krijg je heerlijke zalm en ook van de restjes worden verrassende gerechten gemaakt. Overgebleven zalm wordt verwerkt in een zalmlasagne en de staart wordt gebruikt voor zalmspiesjes. Deze worden geserveerd met teriyaki saus, wat zorgt voor een verrassende smaakexplosie. Garnalen met schoonheidsfoutjes worden omgetoverd tot heerlijke gamba burgers en van restjes kabeljauw worden lekkere kabeljauw wraps gemaakt. Het team van Vis van Henry bedenkt met z’n tienen alle nieuwe recepten zelf en beleeft plezier aan het uitproberen van nieuwe gerechten.

Waarom de Buurtboer samenwerkt met Vis van Henry

De Buurtboer is fan van de aanpak van Vis van Henry en heeft een aantal van zijn producten in het assortiment. Bij onze bedrijfslunch kies je bijvoorbeeld voor salade met tonijn, makreel of zalm, de kabeljauw wraps of gerookte visproducten. De producten van Vis van Henry worden geleverd in een handig papieren bakje met een plastic folie, die je direct in de oven kunt schuiven. Zo heb je makkelijk een bedrijfslunch op tafel met smaakvolle visgerechten. De bedrijfslunch van de Buurtboer zorgt ervoor dat je medewerkers voorzien van een gezonde lunch aan hun middag beginnen.