Voedselverspilling tegengaan samen met Lekker Brood

Er gaat maar weinig boven een goudbruin, knapperig gebakken brood, vers uit de oven. Het liefst zetten we onze tanden er elke dag in. Toch belandt veel ervan in de prullenbak: broden staan hoog in de lijst met verspild voedsel. De Buurtboer draagt duurzaamheid een warm hart toe en werkt daarom samen met specialisten met diezelfde visie, zoals de ambachtelijke bakker Lekker Brood. De ambachtelijke broden en broodspecialiteiten van deze bakker komen enkel met biologische grondstoffen tot stand. Zo gebruikt de bakker onder andere bietensap voor het toevoegen van kleur. Biologisch bakken levert een authentieke, volle smaak op.

Dit is waar Lekker Brood voor staat

Duurzaamheid zet men bij Lekker Brood op twee gebieden in. Biologisch bakken en mensen. De eerste manier is het biologische aspect: het gebruik van biologische grondstoffen, maar ook een 100% elektrisch werkende bakkerij. Het Skal gecertificeerde Lekker Brood heeft geen gasaansluiting. Lekker Brood zet elektrische auto’s in voor het leveren van de producten. En het tweede gebied waar duurzaamheid wordt ingezet? Op iedere afdeling van de biologische bakkerij werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Degenen die zijn uitgeleerd, nemen met hulp van Social Capital hun kennis mee naar een volgende organisatie. Doordat het brood sociaal wordt gebakken, levert Lekker Brood ook aan Happy Tosti.

Hoe Lekker Brood omgaat met voedselverspilling

Voedselverspilling is een probleem dat nú om een oplossing vraagt. Elk restje eten dat in de prullenbak belandt, warmt de aarde nog een stukje verder op. Dat moet anders, dacht Lekker Brood. De biologische bakker bakt daarom op bestelling en voor verkoop in de winkel. En het minimale overschot dat in de winkel overblijft? Dat gaat naar Too Good To Go en het nabijgelegen vrouwenklooster. Ook heeft de bakker oog voor externe factoren voor eventueel overschot van de verkoop in de winkel. Vakantieperiodes, stakingen en periodes van thuiswerken beïnvloeden de vraag naar vers brood. Nauwkeurige inschattingen zijn nodig en helpen een deel van de voedselverspilling voorkomen.

Oud brood? Geen nood: zo hergebruik je oud brood

Lekker Brood vindt het belangrijk dat iedereen kan genieten van lekkere, biologische broden. Ook de mensen die minder willen besteden. Lekker Brood geeft daarom ook graag tips over wat je met oud brood kunt doen. Tosti’s maken is daarvan een goed voorbeeld.

Waarom de Buurtboer samenwerkt met Lekker Brood

De Buurtboer is trots op de samenwerking met Lekker Brood. Met veel liefde bezorgen we de stevige, ambachtelijke broden van deze bakker dagelijks aan onze klanten. Samen met de romige kazen, knisperende salades en andere versproducten vormen de broden van Lekker Brood een heerlijke én duurzame bedrijfslunch. Lekker Brood levert zijn broden in een 100% afbreekbare papieren zak en hoopt dat klanten deze hergebruiken. Ben je ook benieuwd naar de volle smaak van Lekker Brood? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden van een bedrijfslunch te bespreken.