Weg met de tuttige paashaasprintjes

Over twee weken is het alweer Pasen. Dit jaar een Pasen zonder woonboulevards en tuincentra – tenzij je natuurlijk nét een afspraak hebt gepland voor een uurtje privéshoppen – en zonder uitgebreide familiebrunch. Gelukkig mogen we nog wel met ons eigen gezin aan tafel of met de collega’s aan de Zoom- of Teams-lunch. Tijd voor een gezellige paastafel, liefst in frisse lentesferen!

Weg met de tuttige paashaasprintjes

Het risico van zo’n paastafel is dat het  best een hoog tuttigheidsgehalte kan krijgen. De kunst is dan juist om er iets leuks van te maken, zonder gele kuikens en tuttige paashaasprintjes. Zet eens een leuke bos paastakken op tafel! Daar leent niet alleen de kronkelhazelaar zich goed voor, maar ook het broertje, de kronkelwilg – met iets dunnere en minder gekrulde takken –, de magnolia, de Japanse sierkers of het krentenboompje met z’n witte bloesem. Het voordeel van deze takken is dat ze lekker lang goed blijven. Maar natuurlijk kun je ook gewoon kiezen voor fleurige gele tulpen. Wel af en toe weer even opnieuw schuin afsnijden, anders groeien ze de pan – pardon, de vaas – uit.

Het feest kan beginnen

Trek het tafellinnen weer eens ouderwets uit de kast, en dek de tafel lekker feestelijk. Hopelijk knapt het weer een beetje op en kunnen we de paastafel zelfs buiten zetten. Maar wat zet je dan op die tafel, behalve die paastakken? Begin eens met een mooie schaal met leeggeblazen eieren in verschillende groottes, van kippeneieren in verschillende kleuren tot kwarteleitjes en struisvogeleieren. Blaas je eieren uit, dan kun je ze langer bewaren. Van de dooiers en de eiwitten kun je natuurlijk een heerlijk roerei maken, met of zonder truffel. Wil je je collega’s eens goed verrassen? Bestel dan eens de Paasbox van de Buurtboer, vol ambachtelijke producten van lokale ondernemers. Zelf zijn wij groot fan van de verse spreads van Bellamy’s en de karneboter van Van de Koe. Maar het is pas echt feest als het Paasbrood van Hartog’s Volkoren bakkerij op tafel komt.

Wentelteefjes

Waar we ook heel blij van worden, zijn deze wentelteefjes van de Kanarie Club. Verzamel eerst de ingrediënten: oud brood (duh), twee eieren, een deciliter melk, twee eetlepels suiker, 50 gram boter, poedersuiker en kaneel. Klop de eieren met de melk en suiker. Haal dan de korstjes van het brood en haal de sneetjes door het mengsel (niet te lang want dan wordt het brood zacht). Verhit dan een klontje boter in de pan en bak de sneetjes op matig vuur één voor één aan allebei de kanten lichtbruin. Dikke sneden moeten ongeveer 4 minuten bakken aan elke kant, dunne sneden 2 minuten. Draai zo nodig regelmatig om. Bestrooi de wentelteefjes met poedersuiker en kaneel of voeg je favoriete topping toe, zoals aardbeiencompote met verse aardbeitjes, nootjes en een muntblaadje. Voeg voor een volwassen versie een scheutje likeur, zoals Grand Marnier, toe aan het mengsel.

Pasen met collega’s

Ben je een van de gelukkigen die af en toe weer met een klein aantal mensen – op gepaste afstand – op kantoor aan het werk is? Dan kun je natuurlijk ook op kantoor een gezellige paaslunch organiseren, desnoods virtueel of een combinatie van beide. Zin in iets extra’s en lijkt een wedstrijdje eiertikken op anderhalve meter je niks? Via DigiLunch kun je een digitale bedrijfslunch regelen. Zo kunnen je medewerkers vanuit huis genieten van de overheerlijke inhoud van onze Paasbox terwijl ze hun collega’s proberen te slim af te zijn tijdens de Crazy Lunch Quiz. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen een Paasbox bij je medewerkers thuis te laten bezorgen, zodat ze met hun gezin tijdens de Paasdagen even extra kunnen genieten.

INTERESSE?

Wil je meer weten over de Buurtboer Paasbox of over de Crazy Lunch Quiz? Kijk op de website en vul het contactformulier hieronder in of bel ons op 088 – 730 2200

Bestel de Paasbox voor 26 maart om hem voor de Paasdagen thuis te ontvangen.