Welke leveranciers moet je als officemanager kennen?

De rol van ons kantoor is veranderd, dat schreven we al eerder. Het kantoor veel meer de functie van ontmoetingsplek en overlegruimte gaan vervullen. Daar moet je dan wel de juiste materialen voor in huis hebben. Volgens Taetske Dekker van de Strategiefabriek is het belangrijk daarbij duurzaamheid hoog in het vaandel te hebben. In deze blog deelt zij haar favoriete leveranciers.

Kies voor duurzaam

Bij de Strategiefabriek zijn we heel erg bezig met duurzaamheid. Zo meten we onze CO2-uitstoot en ons energieverbruik en we kijken heel kritisch naar onze reiskilometers, ons afval, maar ook naar onze leveranciers. We willen over twee jaar netto positief zijn. Als je dat als bedrijf roept, heeft dat ook impact op ons als individu. Duurzaam ben je niet alleen tijdens kantooruren. We gaan dan ook voortdurend het gesprek aan, met ons eigen team, met de teams die van de Strategiefabriek gebruik maken, maar ook met onze vaste bewoners. Zo leer je steeds weer bij.

Koop lokaal

Wie zegt duurzaam, zegt eigenlijk ook lokaal. Zeker als je gezamenlijk luncht of een gezellige borrel organiseert, kun je het best kiezen voor lokale producten: zoek naar de lokale imker, de lokale limonademaker, de lokale bierbrouwerij. Zo kun je niet alleen je collega’s heel verrassende producten voorzetten, je geeft ze ook het gevoel bij te dragen aan een betere wereld. Kun je geen lokale leveranciers vinden voor wat je zoekt, bestel dan bij Udea, groothandel in biologische levensmiddelen, natuurlijke drogisterijproducten en duurzame non-food.

Recycle en herbruik

Wie veel creatieve sessies houdt, consumeert bergen post-its, showtassen en flipoverpapier. Prima, maar ook dan: ga voor duurzaam. Manutan levert bijvoorbeeld gerecyclede post-its, showtassen en flipoverpapier. Moyu lost het anders op. Moye levert herschrijfbare notitieboekjes van steenpapier, hét duurzame alternatief voor pulppapier dat normaal wordt gebruikt voor notitieblokken. Bovendien wordt er, voor ieder notitieboek dat Moyu verkoopt, een boom geplant.

OPNIEUW!

OPNIEUW! geeft op een sociale manier invulling aan circulaire werkomgevingen. Zo levert het bedrijf bijvoorbeeld circulaire stiltewerkplekken gemaakt van gerecyclede NS-treindeuren of een opbergcabinet gemaakt van oude deuren van een Jeep en andere gerecyclede materialen.

Nieuwsgierig naar meer?

Om jou te inspireren hebben we een aantal officemanagers gevraagd hun leukste en slimste tips te delen. Deze tips hebben we gebundeld in onze Officemanagers’ Inspiratiekit. Deze kun je hier downloaden.