Werkkostenregeling in 2022

De WKR, ofwel de Werkkostenregeling is opgezet door de overheid om werkgevers te stimuleren om onbelaste vergoedingen aan medewerkers te geven. De WKR zorgt ervoor dat je als werkgever ook dingen kunt vergoeden waar een medewerker privé voordeel uit haalt. Voorbeelden zijn thuiswerk spullen, kerstpakketten, VrijMiBo’s of natuurlijk een heerlijk gevarieerde bedrijfslunch ;). Hier lees je de laatste updates van de Werkkostenregeling in 2022.

Wat is de WKR?

De Werkkostenregeling zorgt ervoor dat werkgevers hun medewerkers onbelast vergoedingen mogenmag geven. Er is vrije ruimte vastgesteld die gebaseerd is op de totale loonsom van de medewerkers. De vrije ruimte is een percentage van de totale loonsom. Mocht het bedrag van onbelaste vergoeding boven die grens vallen, dan betaal je over het extra bedrag 80% belasting.

De Werkkostenregeling terug naar normaal in 2022

Tijdens de corona crisis in 2020 en 2021 is de vrije ruimte verhoogd als steuntje in de rug voor ondernemers. In deze jaren werd het percentage vrije ruimte verhoogd van 1,7% naar 3,0%. In 2022 staat het percentage weer terug op 1,7% van de eerste €400.000 loonsom.

In 2022 mogen werkgevers dus €6.800 onbelast uitgeven aan medewerkers.

In de praktijk betalen medewerkers via hun loonstrook mee aan de lunch. Volgens het onderdeel “normbedragen” zou je als werkgever een vast bedrag van €3,35 per dag bij het belastbaar loon optellen, ongeacht de prijs van de lunch. Een voorbeeld: de lunch kost €5 per persoon per dag, waarvan je dus het normbedrag van €3,35 onbelast kunt vergoeden voor het personeel. Uiteindelijk komt dit neer op €1,65 per persoon per lunch waar je belasting over betaalt. Hanteer je dit normbedrag? Dan hoef je als werkgever dus geen rekening te houden met loonheffingen. Lekker onbezorgd genieten van een dagverse lunch vol met ambachtelijke kazen, knisperende salades, stevige broden en biologische spreads.

Een heerlijke bedrijfslunch als onderdeel van WKR

Wil je jouw personeel in het zonnetje zetten en hen verrassen met een verse en gezonde bedrijfslunch? Dankzij de Werkkostenregeling wordt dit ook kostentechnisch een feestje. Een bedrijfslunch bestaand uit écht ambachtelijke producten laat je medewerkers zien dat jij ze waardeert. We zetten nog een keer de voordelen van een gezonde bedrijfslunch van de Buurtboer op een rij:

  • Gevarieerde en dagverse lunch vanaf €4,50 p.p.
  • 20% korting tijdens de eerste 2 weken.
  • Een duurzame energieboost voor heel het team.
  • Draag bij aan minimale food waste.
  • Lekker flexibel: geef wijzigingen door aan jouw persoonlijke accountmanager.

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze bedrijfslunch? Neem hieronder contact op en probeer het uit!

Probeer de Buurtboer een week uit

Vraag vrijblijvend een proefweek aan en ontvang bij je eerste week proeven 25% korting!

"*" indicates required fields

Hidden
Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.