Werkkostenregeling in 2023

De Werkkostenregeling, kortweg ook wel WKR genoemd, is door de overheid in het leven geroepen om werkgevers te stimuleren in het verstrekken van onbelaste vergoedingen aan hun medewerkers. Als werkgever kun je met behulp van deze regeling een percentage van het totale fiscale loon van je bedrijf voor onbelaste vergoedingen aan je werknemers gebruiken. Dit kunnen ook zaken zijn waaruit een medewerker privé voordeel haalt. Bijvoorbeeld essentials voor de thuiswerkplek, activiteiten samen met het team, of natuurlijk een heerlijke bedrijfslunch waar je met het gehele team van kunt genieten ;). Gevarieerde bedrijfslunches vallen eveneens onder de Werkkostenregeling! Hieronder lees je over de updates betreffende de Werkkostenregeling in 2023.

Wat is de WKR?

De WKR is een regeling die werkgevers de ruimte geeft om vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen onbelast aan hun werknemers te geven. De vrije ruimte die hiervoor geldt, is een percentage van de totale loonsom van de medewerkers. Als werkgever is het gunstig om daaronder te blijven. Komt het bedrag van je onbelaste vergoedingen namelijk boven die grens uit, dan betaal je daarover 80% belasting, ook wel eindheffing genoemd. De hoogte van de vrije ruimte wordt door het kabinet in het Belastingplan vastgelegd.

De Werkkostenregeling in 2023

In 2020 en 2021, toen we te maken hadden met de corona pandemie, verhoogde de overheid de vrije ruimte als steuntje in de rug voor ondernemers. In 2022 werd dat percentage weer teruggebracht naar 1,7% van de eerste €400.000 loonsom.

Per 1 januari 2023 zal de vrije ruimte van de Werkkostenregeling, oftewel de WKR, zeer waarschijnlijk omhoog gaan naar 1,92% over de eerste €400.000 van de fiscale loonsom. Op Prinsjesdag was dat nog niet in het Belastingplan 2023 opgenomen, maar dit zal middels een nota van wijziging door het kabinet alsnog worden toegevoegd. Als reden voor de verhoging met 0,22% wordt de inflatie genoemd. Vergoedingen zijn duurder geworden dan voorheen, terwijl de loonsom minder hard is gestegen. Zeker kleinere organisatie zullen daardoor behoefte hebben aan een hogere vrije ruimte. Lekker onbezorgd genieten van een dagverse lunch vol met ambachtelijke kazen, knisperende salades, stevige broden en huisgemaakte spreads.

Een gevarieerde bedrijfslunch als onderdeel van de WKR

Wil je jouw personeel in het zonnetje zetten en hen verrassen met een verse en gezonde bedrijfslunch? De Werkkostenregeling maakt dit ook kostentechnisch een feestje. De bedrijfslunch bestaat uit overheerlijke producten: ambachtelijke kazen, knisperende salades, stevige broden en biologische spreads. De voordelen van een gezonde bedrijfslunch van de Buurtboer nog één keer op een rij:

  • Gevarieerde en dagverse lunch vanaf €4,95 per persoon
  • 20% korting gedurende de eerste twee weken
  • Een duurzame energieboost voor het hele team
  • Een bijdrage leveren aan minimal food waste
  • Flexibiliteit: geen wijzigingen gemakkelijk door aan jouw persoonlijke accountmanager

Ben je nieuwsgierig geworden naar de bedrijfslunch van De Buurtboer? Neem dan hieronder contact met ons op!

Probeer de Buurtboer een week uit

Vraag vrijblijvend een proefweek aan en ontvang bij je eerste week proeven 25% korting!

"*" indicates required fields

Hidden
Hidden
This field is for validation purposes and should be left unchanged.